Cum poți bloca, limita sau controla accesul la Facebook, YouTube, HI5, GSP sau orice alt site

Dacă ai copii ori dacă ești patron iar angajații tăi au acces la Internet cu siguranță te-ai întrebat deja cum poți bloca, limita sau controla accesul la Facebook, HI5, YouTube, Trilulilu, site-uri de sport, jocuri sau filme online. Dacă este așa, atunci ai nimerit exact unde trebuie fiindcă în continuare îți voi vorbi de un program gratuit ce îți va fi de mare ajutor.

1-stabileste_un_program_pentru_accesarea_anumitor_site_uriInternet Security Controller a fost creeat pentru a putea bloca permanent, temporar sau într-un anumit interval de timp accesul la site-urile ce reduc productivitatea la locul de muncă sau mențin copii în fața calculatorului îngrijorător de mult.

La prima rulare a aplicației, vei avea acces la o listă cu site-urile spre care dorești să restricționezi accesul. Tot aici este locul în care vei putea adăuga noi site-uri (cu ajutorul butonului „Add„), sau exclude cele deja definite (selectare URL în listă » click pe „Del„).

În următoarea fereastră, organizate în file ce corespund zilelor săptămânii, vei avea acces la butoanele ce reprezintă în ore intervalul de timp în care, de pe calculatorul gazdă vor putea fi accesate site-urile configurate spre filtrare:

2-internet_security_controlDar funcția cea mai interesantă o vei cunoaște abia după ce faci click pe „Next„; spun asta, deoarece în panoul „Set Daily Time Limits” vei putea seta o limită de timp pentru site-urile configurate, pentru fiecare zi a săptămânii în parte:

3-limita_timp_acces_facebook_hi5_etcAceastă funcție este importantă deoarece, chiar dacă interzici accesul la anumite site-uri între orele 23:00 » 14:00, în acest panou vei putea limita timpul petrecut pe acestea.

Asta vrea să spună că duminică, luând ca exemplu configurarea din imaginea de mai sus, de pe  calculator meu vor putea fi accesate site-urile în intervalul admis, timp de 600 minute, luni timp de 180 minute, marți timp de 30 min, s.a.m.d.; o funcție foarte utilă dacă prin limitarea accesului (în mod special în cazul părinților), se dorește evitarea creării dependenței față de anumite site-uri de socializare.

La final ni se va cere să scriem o parolă și un indiciu care să ne amintească de aceasta; începând de acum, aplicația va intra în funcțiune. Pentru a aduce viitoare modificări listei sau intervalului de timp este suficient să facem click-dreapta pe iconița pe care Internet Security Controller a creat-o Systray; bineînțeles, vom avea nevoie de parola setată în momentul primei configurări.

 Download Internet Security Controller

10 Comentarii

  1. Deci asta folosesc profesorii la scoala. :D
    daca stiam pe atunci, cand inca eram la scoala..
    de obicei bloca site-urile cu jocuri online, site-urile xxx si cele pe care le accesam cel mai mult..

  2. Interesant. Deocamdata nu-mi trebuie dar… e bine de stiut! Chiar daca are doar patru ani, ma bat cu fiica-mea pe calculatoare!!! Te felicit pentru munca depusa, spor la treaba in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.