Cum poți obține o listă cu toate programele instalate în calculator (Trucuri Windows)

Tocmai am aflat de la HTG o modalitate simplă de a obține o listă cu toate programele instalate în calculator. Eu am testat metoda doar pe Windows 8 și a funcționat perfect. Vom utiliza PowerShell, prin urmare, dacă folosiți Windows 7, înainte de toate va trebui să-l descărcați și instalați. Acesta este gratuit și poate fi obținut în pachetul Windows Management Framework.

Dacă folosiți Windows 8, scrieți în ecranul Start termenul PowerShell apoi, când acesta va fi afișat, deschideți-l și introduceți în el comanda de mai jos apoi apăsați Enter:

  • Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object -Property Name

Rezultatul ar trebui să arate în felul următor:


1-Lista_Programe_Instalate

Dacă doriți, puteți să salvați lista sub forma unui document text. De exemplu, pentru a o salva în partiția D cu numele Programe.txt, va trebui să folosiți următoarea următoarea comandă:

  • Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object -Property Name > D:Programe.txt

De asemenea, există și posibilitatea comparării a două liste diferite, generate individual în fiecare calculator în parte, apoi migrate spre calculatorul în care se vor compara. De exemplu, să presupunem că avem un laptop și un sistem desktop. Iată cum vom proceda:

  • În laptop vom genera o listă pe care o vom salva cu numele Laptop.txt. Copiem documentul generat în partiția D a desktopului.
  • Generăm o nouă listă în desktop,  în partiția D, pe care o vom salva cu numele Programe.txt.

Pentru a le compara, tot ce avem de făcut este să executăm în PowerShell comanda de mai jos:

  • Compare-Object -ReferenceObject (Get-Content D:Programe.txt) -DifferenceObject (Get-Content D:Laptop.txt)

2-compararea_listelor

Săgeata => indică faptul că programul din dreptul său este instalat în calculatorul căruia îi aparține primul document comparat, în timp ce săgeata <= confirmă prezența sa în cel de-al doilea calculator (laptopul în exemplu de față)

Iată așadar o modalitate rapidă și foarte simplă, prin care putem afla rapid dacă două calculatoare dispun sau nu de aceleași programe instalate.

5 Comentarii

  1. Funcționează în Windows 8.1. Am încercat chiar adineaori. Din câte am văzut la postarea lui Ionuț, e posibil să fi scris eronat comanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.