Cum poți recupera / afla parola unei rețele Wireless

Am un prieten care, de fiecare dată când îi cer parola de la rețeaua Wireless, o resetează din router deoarece nu și-o mai amintește. Dacă și voi faceți la fel, ei bine, aflați că acest lucru nu este necesar, și vă voi demonstra asta în continuare, prezentându-vă două metode simple de recuperare a parolei rețelei Wireless.

Recuperarea parolei Wireless cu WiFi password revealer

Deși există tot felul de programe care permit recuperarea parolei rețelei Wireless, eu vă voi prezenta unul pe care l-am cunoscut de curând, respectiv WiFi password revealer. E vorba de un program gratuit, extrem de simplu, care va arăta la executare toate rețelele și parolele rețelelor Wireless la care a fost conectat calculatorul în care este rulat:

recuperare parola wireless uitata

După cum puteți observa și în imaginea de mai sus, programul afișează datele de identificare ale adaptorului Wireless prin care s-a realizat conexiunea, rețelele Wireless, parolele și tipurile de securitate ale acestora. Totuși, eu prefer metoda următoare. E mult mai simplă, mai rapidă și nu implică instalarea niciunui program.

Recuperarea parolei Wireless în Windows 8

Pentru a afla parola unei rețele Wireless în Windows 8, dați click pe iconița adaptorului de rețea aflată în partea stângă a orei și a datei apoi, în bara Charms, dați click dreapta pe rețeaua Wireless a cărei parolă doriți să o aflați și alegeți „View connection properties”:

view connection properties

La vederea ferestrei de proprietăți a rețelei Wireless, în fila Security, selectați caseta Show characters:

wireless network properties

Parola rețelei Wireless va fi afișată și o veți putea nota sau oferi altei persoane care intenționează să se conecteze la aceeași rețea.

Recuperarea parolei Wireless în Windows 7

Recuperarea parolei în Windows 7 este o acțiune la fel de simplă. Iată ce aveți de făcut:

 • Executați în caseta Run comanda „ncpa.cpl
 • Click-dreapta pe adaptorul Wirelesss » Status » Wireless Properties
 • Accesați fila Security și bifați caseta Show characters

Iată așadar două dintre cele mai simple metode de recupera a parolei rețelei Wireless în Windows. Rămâne la atitudinea voastră pe care dintre acestea o preferați.

Download

18 Comentarii

 1. Deci programul asta ne arata la executare toate retelele si parolele la care s-a conectat pc-ul nostru in trecut. Dar nu poate sa vada si parolele wireless ale vecinilor cu care s-au conectat de pe pc-urile lor?

 2. Nu-i adevarat, nu te lua dupa el, sunt rautaciosi. Te-ai insurat deja legal si cu acte? :) Adica ai o varsta, ce sa faci ! :) Trece timpul. A revenit Tyiby pe piata sau doar in comentarii? Ce s-a intamplat frate cu blogul tau?

 3. Acuma de vreo luna asa, vad ca si blogul nib.ro a c-am fost abandonat. Se scria prea des intr-un timp si acuma deloc. E bine spus „mai rarut ca-i mai dragut” ! :)

  1. Restructurări Ionuț, restructurări. De fapt, de ProgrameCalculator.ro, începând de astăzi se va ocupa doar Paul. Cu nib încă n-am decis ce facem, dar cred că îl putem trece liniștiți pe lista de eșecuri.

 4. Pai era mai mult Paul cu nib si intelesesem ca tu te ocupi de acum incolo de blogul asta, iar acuma se ocupa iar paul de asta si de nib te mai ocupi tu? N-ai cum sa-l treci asa direct la esecuri dupa atata timp si articole unul dupa altul. :) Dar ma rog, vezi tu ce faci. Plus ca mai ai si blogul cristianls.ro si mai trebuie sa scrie cineva si acolo.

  1. Ba-l trec, și fiindcă pot și e al meu, îi mut și tot conținutul relevant pe cristianls.ro, și-l mut și pe cel de aici. Și nu, nu mă mai ocup de nib. A fost o greșeală lansarea sa. Și răspunsul la întrebarea din comentariul pe care nu l-am aprobat, e da. Poți.

 5. Titlul la articolul asta e „Cum poți recupera / afla parola unei rețele Wireless”….tu ai scris doar despre „recupera” nu si despre „afla” parola.E o diferenta enorma intre cuvintele astea.

 6. Bună ziua
  Va rog sa îmi spuneți cum pot schimba parola wifi pe un windows10?
  Ideea este ca noi am pus o parola….dar s-a resetat routerul și a revenit la parola primita în prima faza.
  Va rog frumos sa ma ajutați.
  Am parcurs ceva…dar la un moment dat…îmi cere prima parola.Am introdus cea pe care o știam. …dar zice ca e incorecta.Ce e de făcut?
  Multumiri

  1. Subscriu la ce a spus Moxin, Windows 10 n-are nici o legătură cu parola nouă. Dacă parola implicită nu apare pe nicio etichetă lipită de router, conectează PC-ul la el prin cablu și accesează-i panoul de configurare Web pentru a o vedea / înlocui.

 7. Am un laptop cu W7, iar când vreau să accesez un stick USB pus în router, mi se cere o parolă de rețea (pe care n-o mai știu) cum o pot afla, sau crea o alta nouă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.