Cum poți utiliza programe fără să le instalezi în calculator

Știai că poți utiliza programe fără să le instalezi în calculator?!? Ei bine, în afara programelor portabile, programe despre care știm cu toții că se pot rula fără instalare, un alt program, anume Zero Install, ne oferă posibilitatea de a rula alte programe fără a fi nevoie să le instalăm.

ruleaza programe fara sa le instalezi, cu Zero Install

Mai mult de atât Zero Install poate fi instalat sau rulat în versiune portabilă. La prima sa rulare, programul va afișa o listă cu programele deja existente, ce se pot rula imediat, fără instalare. Se pot rula și propriile programe, dar este puțin mai complicat, dar dacă doriți să faceți acest lucru, aveți toate informațiile necesare chiar aici; eu, în cazul de față, mă voi rezuma la a vă arăta cum pot fi rulate programele listate în Zero Install.

Interfața simplă, intuitivă, face programul ușor de utilizat. Astfel, fiecare program are în dreptul său trei butoane:

  • Run – rularea programului în linia de comandă, în mai multe versiuni sau actualizarea sa.
  • +” – adăugarea programului în lista preferințelor (My applications).
  • Setup integration – crearea de scurtături (desktop, meniul Start) și rularea în linie de comandă

Zero Install configurare integrare

La apăsarea butonului Run al unei aplicații, va începe descărcarea fișierelor necesare rulării. Acestea vor fi stocate în cache-ul Zero Install. Cache-ul se poate șterge prin acționarea butonului Cache management. Trebuie precizat că respectivele programe vor rula direct de pe platforma Zero Install, nu de pe calculator.

Zero Install cache management

Concluzia nu poate fi decât aceea că Zero Install este un concept nou de rulare a programelor fără necesitatea instalării lor, în special atunci când acestea se rulează de pe un stick USB. În plus, programele existente pe platforma Zero Install vor fi actualizate în timp real, imediat ce dezvoltatorul său a publicat o nouă versiune.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.