Cum poți verifica dacă există versiuni mai noi ale programelor instalate în calculator

Majoritatea problemelor de securitate ale sistemelor de operare Windows provin de la programele instalate, pe care le folosim zi de zi. De altfel, cu cât mai cunoscut este un program, cu atât mai multe persoane rău intenționate vor încerca să-i găsească punctele slabe pentru a le putea exploata și obține prin intermediul lor controlul total sau parțial asupra calculatorului nostru.

actualizeaza toate programele din calculator

Secunia PSI 3.0 realizează o scanare completă a sistemului pentru a detecta programele instalate, apoi verifică dacă există actualizări pentru fiecare dintre acestea. În momentul în care analiza a fost finalizată, va instala noua versiune a tuturor celor asupra cărora poate interveni și/sau va afișa o listă cu cele care vor trebui actualizate manual.

Dacă pentru actualizarea anumitor programe este necesară intervenția noastră, sub iconița acestora va fi afișat textul „Run manual update„; un simplu click pe el va fi suficient pentru ca pagina oficială a creatorului aplicației să fie deschisă, în secțiunea de download a celei mai noi versiuni stabile disponibile.

Cel mai mult îmi place la Secunia PSI că dispune și de o versiune online de care ne putem folosi fără probleme, evitând în acest mod instalarea în calculator a unei aplicații despre care știm de la bun început că nu o vom utiliza foarte des. Apropo! La descărcare, asigurați-vă că ați ales versiunea 3.0 Beta; nu de alta, dar cea precedentă nu mi se pare deloc a fi una foarte reușită…

 Download Secunia PSI

Analiză

14 Comentarii

 1. Nu mi-a gasit update nici macar la CCleaner.Probabil nu v-a gasi nici la restul.Doar Java si Flash au aparut ca outdated.Mai au de lucrat la el.

 2. Cu Secunia Online Software Inspector (OSI) sunt de acord, îl mai folosesc și acum pe partea de securitate, cu restul nu. Prefer să-mi actualizez eu manual totul. Chestia cu „va instala noua versiune a tuturor celor asupra cărora poate interveni” chiar mi se pare periculoasă, în opinia mea toate aplicațiile trebuie instalate manual dar „Custom” este alegerea cea mai inteligentă. Sunt multe de spus aici, … acest colos care este Micr$$ft, are foarte multe chestii care „ies afară” (internet) fără știrea utilizatorului, etc. e ceva cum ar fi „pe la spate” …

   • La java se poate dezactiva actualizarea automată iar la Flash, așa este nu prea ai ce să faci, în schimb dacă mai instalezi spre exemplu player-ul Flash al celor de la Macromedia ai ce să customizezi, ș.a.m.d. ;)

  • Si eu iti impartasesc aceasta opinie.
   Trebuie sa „casti” un pic ochii la programele care se ofera sa-ti actualizeze terte aplicatii din sistem.
   La programe de acest gen este necesar sa apelam in cazul in care este strict necesar.Desigur actualizand beneficiezi de anumite actualizari critice ce acopera anumite „gauri” dar nu intodeauna toti impartasim ideea daca este mai nou este mai bun si stabil ramanan cu versiunea veche a respectivului soft.

 3. …problema la astfel de programe de actualizare automate este ca te umpli de tot felul de toolbar-uri si alte soiuri de mitocondrii, parerea mea este tot update-urile si upgrade-urile manuale sunt ,,sfinte”…e bine de folosit pentru a afla ce anume trebuie sa actualizezi insa recomand ca instalarile sa fie facute cu rabdare pentru fiecare program in parte.

 4. Orice program setat pe actualizare automata iti „mananca” din latimea de banda. Pentru cine nu stie, Windows-ul isi aloca default 20% di latimea benzii de care dispunem. Eu dezactivez asta la fiecare reinstalare.
  Start=>Run: gpedit.msc Administrative templates/Network. In dreapta dublu click pe Limit rezervable bandwidth. Apare fiind setat pe zero. Fals! Bifam Enable si schimbam cei 20% in 0 (zero). Apply, done, enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.