Cum să creezi stick-uri bootabile folosind o imagine ISO

Ai descărcat imaginea ISO al unui sistem de operare Windows ori Linux dar nu dispui de niciun CD ori DVD gol? Ai un stick USB destul de încăpător pentru a copia în el imaginea? A! Păi în cazul ăsta, problema e pe jumătate rezolvată! Uite, descarcă Rufus de aici!

Cum să creezi un stick boot-abil folosind o imagine ISO

Rufus este un program gratuit, portabil, cu care poți crea stick-uri USB bootabile folosind imaginile ISO ale oricărui sistem de operare Windows ori distribuție Linux. Tot ce ai de făcut este să rulezi programul, să selectezi la „Device” stick-ul USB pe care îl vei folosi și să alegi la „Create a bootable disk using„, opțiunea ISO Image.

Dai click pe iconița de lângă selectorul în care ai indicat că vei folosi o imagine ISO, alegi în calculator imaginea dorită și într-un final apeși butonul „Start” apoi aștepți ca stick-ul să fie creat!

25 Comentarii

 1. Am incercat 6 programe acum o saptamina pt. instalarea unui xp pe un laptop fara cd/dvd. Greu , am gasit o solutie , avind instalat ca sistem de operare w7. Acesta a mers din prima .Multumesc.

 2. Am descarcat o imagine cu windows xp și când am vrut să fac stikul bootabil a dat un mesaj Unsuported iso This version of Rufus only supports bootable ISOs based on bootmgr/WinPE or isolinux. This ISO image doesn t appea to use either…
  Am folosit Rufus 1.3.1., imaginea de Xp era descărcată de pe siteul microsoft, ce îmi recomanzi?
  Cu mulțumiri.

  1. Ma gandesc si intr-o oarecare masura cred ca respectiva imagine iso este una modificata si poate de acee intampini probleme.Initial credeam ca este o imagine cu extensia de tip .nrg nu .iso dar devreme ce ai zis ca este ISO asa sa fie,totusi zic si eu ca si Cristi sa postezi un link pentru a ne lamuri.

 3. Am incercat si eu sa pun un iso cu xp sp 3 64bit si dupa 27 min mia dat o eroare : Could not get node connection information for ‘USBVid_0951&Pid_164201CC0EC34BEFBC0F71D27E7’: [0x00000057] The parameter is incorrect.

 4. mentionez ca la prima incercare de a instala xp de usb facut cu rufus , nu am reusit sa formatez hdd…. a dat o eroare si a cerut F3 quit…. apoi am incercat s fac din nou usb bootabil cu rufus si exact la sfarsit dupa 27 min a dat : Could not get node connection information for ‘USBVid_0951&Pid_164201CC0EC34BEFBC0F71D27E7’: [0x00000057] The parameter is incorrect.

  1. Ai încercat să faci o probă cu Windows 7 pe stick? Nu știu de ce ai mai vrea să instalezi un OS ce nu mai are suport Microsoft, drivere se găsesc mai rar ca aurul. Spui că ai vrut să pui pe 64-bit, înseamnă că ai hardware compatibil cu Windows 7, deci renunță la XP. Setează în BIOS hdd-ul pe AHCI/SATA și instalează WIn 7 sau 8.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.