Cum să-ți faci Magazin Online, aproape gratuit, în doar 10 minute

În România, evoluția Comerțului Electronic este destul de spectaculoasă și tot mai mulți români încep să achiziționeze produse din ce în ce mai variate utilizând exclusiv internetul.  De aceea, deschiderea unui Magazin online trebuie să fie printre principalele obiective al unui vânzător adevărat.

Soluțiile pentru crearea unui Magazin online sunt destul de variate, începând de la câteva mii de euro până la câteva sute. Practic, există două variante posibile: lansarea unui magazine online realizat de către o firmă de web-design care, de obicei se învârte pe în jurul valorii de 1000 de eur, în funcție de complexitate, sau închirierea lunară a unor soluții deja existente, ale căror preț începe de la câteva zeci de euro pe lună.

După ce, într-un articol anterior, v-am arătat cum se poate creea un website gratuit prin intermediul uCoz, vă vom prezenta pe scurt soluția de Magazin Online pe care o propun ei.

Practic, după ce am efectuat o serie de comparații cu alte soluții existente pe piață, am constatat că soluția lor este cea mai ieftină, un abonament de sine stătător pentru aceasta pornind de la 1.99$/lună dacă este achiziționată separat, sau 5.49$/lună (aproximativ 19 RON) dacă este achiziționată în cadrul unui Pachet de tip “Afacere”. Ultima variantă este mai indicată pentru că oferă și eliminarea banner-ului publicitar uCoz afișat pe website-urile gratuite, dând magazinului online un aspect profesional:

1-Pachet_afacere_ucoz

Dacă ați creat deja creat website-ul care va fi asociat Magazinului Online și achiziționat pachetul “Afacere”, avem o veste bună pentru voi: Magazinul online este deja gata (din punct de vedere tehnic) și trebuie doar să adăugați produse, să creați categorii, să stabiliți prețurile, eventualele promoții, modalitățile de plată și metodele de livrare. Noi am testat modulul “Magazin online” pe care îl propun cei de la uCoz și am constatat următoarele:

  • Dacă nu aveți deja un website de prezentare, se pot construi atât acesta cât și magazinul online
  • Aveți control complet asupra codului HTML/CSS și puteți personaliza aspectul magazinului
  • Puteți adăuga un număr nelimitat de produse spre vânzare și creea nenumărate categorii
  • Sistem avansat de gestiune a stocurilor
  • Există posibilitatea de import sau export a listelor de prețuri
  • Pot fi vândute atât produse fizice cât și servicii sau produse digitale (e-books, fișiere, programe)
  • Sistem de afiliere prin care puteți oferi posibilitatea altor utilizatori să vă vândă produsele
  • Optimizare SEO
  • Sistem integrat de reduceri, oferte speciale, etc
  • Posibilitatea de utilizare a domeniului propriu (la plata pe 1 an de zile se oferă cadou un domeniu de tip COM, NET sau ORG)
  • Găzduire inclusă și acces FTP pentru încărcarea de poze descriptive pentru produse

Probabil mai sunt și altele pe care nu le-am observat de aceea vă invităm să le descoperiți.

Modulul_magazin_online

Din punct de vedere al modalităților de plată pentru posibilele produse, există PayPal și plata la livrare. Actualmente, în România plata la livrare este cea mai populară pentru că marea majoritatea a magazinelor online vând produse fizice (cărți, electrocasnice, produse IT&C, haine, etc) și există încă o neîncredere în plățile cu cardul bancar.

Așadar, ținând cont de opțiunile pe care le pune la dispoziție Magazinul online al celor de la uCoz, există un raport cost-beneficiu excelent, ținând cont că, cea mai apropiată soluție, cea de la Cabanova, e de două ori mai scumpă.

Astfel, în loc să cheltuiți banii pe crearea unei soluții personalizate de către o firmă de web-design sau achiziționarea  unui abonament mai scump de la un alt provider de soluții e-commerce, aceștia pot fi utilizați în promovare (SEO, SMO, etc), în achiziționarea de produse pentru stocuri și altele.

Fără doar și poate, Magazinul online poate fi soluția ideală pentru firme mici și mijlocii, artizani ce realizează produse hand-made, liber profesioniști, etc.

În final, vă arătăm câteva exemple de Magazine online realizate prin intermediul uCoz, pe care le-am identificat:

  • www.librariademiurg.com (Librarie Online)
  • www.culei.eu (Mercerie și pasmanterie)
  • www.lucarsenia.com (Produse pentru copii)
  • www.onlineoutlet.ro (Îmbrăcăminte)

Așadar, sperăm că v-am oferit o imagine utilă asupra posibilităților de utilizare ale platformei uCoz iar, dacă doriți să creați un website gratuit sau un magazine online ieftin (doar 19 RON lună), puteți oricând să vă înregistrați aici. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.