Cum dezinstalăm corect programe cu IObit Uninstaller 2

Sistemul de operare Windows ne oferă utilitarul propriu pentru dezinstalarea programelor, însă este destul de rudimentar, practic oprind funcționarea unui program nedorit, nu și curățarea urmelor lăsate de acesta în sistem. Aceste urme, chei de regiștrii invalide, fișiere și foldere, prin prezenta lor în sistem, ne pot reduce considerabil viteza de răspuns a sistemului de operare. Prin urmare, recomandat este a folosi un program special de dezinstalare capabil să șteargă toate urmele rămase.

iobit-uninstaller-v20

Producătorul ne oferă programul în versiunea portabilă, deci nu necesită instalare. Interfața programului este cât se poate de simplă, intuitivă, accesibilă oricui.

Astfel, în partea stângă avem categoriile de programe instalate, respectiv, toate programele în ordine alfabetică, cele mai nou instalate și cele care ocupă un spațiu mai mare pe hard disk. O categorie aparte, este cea a toolbar-urilor, care de multe ori se instalează fără acordul nostru, sau le instalăm din neatenție.

IObit Uninstaller 2

După cum se poate observa din imagine, chiar și add-on-urile browser-ului implicit sunt detectate ca programe de sine stătătoare. Pentru a dezinstala un program sau toolbar , îl selectăm în lista respectivă, apoi apăsăm butonul verde Uninstall. Vom fi chestionați dacă într-adevăr dorim acest lucru, vom confirma, apoi vom da click pe Powerfull Scan. Vom lăsa bifată opțiunea Advanced, pentru a avea acces complet la ștergerea tuturor intrărilor în registru, a programului în cauză.

Scanare sistem

După scanarea sistemului, IObit Uninstaller va afișa o listă cu cheile de registru ale programului dezinstalat, urmând să le selectăm pe toate. Atenție însă, în cazul în care aveți instalate mai multe produse ale aceluiași dezvoltator, foarte probabil să aibă întrări comune în registru, și în locația de instalare! Deci, în acest caz, va trebui să efectuați o ștergere selectivă, pentru a nu pune pe linie moartă alt program. În cazul de față, le voi șterge pe toate, Select All, apoi Delete.

Stergere intrari

IObit Uninstaler oferă, în plus, opțiunea de a dezinstala mai multe programe simultan, accesând butonul Batch Uninstall. În partea de sus a interfeței programului, accesând opțiunea More, avem posibilitatea de a dezinstala forțat un program, în cazul în care acesta nu este prezent în lista cu programe, precum și opțiunea foarte utilă View Restore Point, care ne poate fi de un real folos în cazul în care am șters și alte chei de regiștrii, decât cele necesare.

Restore point

În încheiere, după părerea mea, programul își îndeplinește cu succes rolul, meritând toată atenția noastră. IObit Uninstaller 2 este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, începând cu versiunea 2000, până la ultima versiune Windows 8, indiferent de arhitectura sa.

Download IObit Uninstaller 2

2 Comentarii

  1. Un program excelent. Îl recomand. Momentan am trecut la Revo Uninstaller şi sunt foarte mulţumit. Am citit tot tutorialul pentru că majoritatea programelor de acest tip coincid între ele (la opţiuni!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.