Programe de văzut filme

Dacă sunteți în căutarea unui program de văzut filme, lista publicată în continuare vă va ajuta să-l alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine. Fiecare dintre programele de văzut filme de mai jos poate fi instalat în orice calculator cu sistem de operare Windows de 32 sau 64 de biți. Am selectat aceste playere astfel încât să răspundă tuturor tipurilor de utilizatori, pretențioși, avansați sau începători.

Program de văzut filme: Media Player Classic

Media Player Classic, cunoscut și sub denumirea prescurtată de MPC-HC (Home Cinema), este unul dintre cele mai vechi, dar apreciate player-e utilizate pe scară largă, datorită unor caracteristici de excepție, cum ar fi eficiența de redare a conținutului video, fără opțiuni încărcate care ar afecta performanța generală.

Media Player Classic

Interfața este simplă, minimalistă, punând la dispoziție strictul necesar vizionării în bune condiții a conținutului media. Cu toate acestea, meniul contextual, click-dreapta pe suprafața de vizionare, dezvăluie opțiuni destul de avansate cum ar fi redimensionarea ferestrei, controlere de navigație, diverse filtre sau managerul de subtitrări.

Secțiunea Opțiuni este menită să ajute utilizatorul în personalizarea programului conform cerințelor sale, inclusiv asocierea cu diferite formate de redare. Caracteristica de redare a CD/DVD-urilor completează panoplia de opțiuni a player-ului.

Așa cum am menționat mai sus, fiind un player destul de simplu, Media Player Classic este direct dependent de un număr de codecuri, care trebuiesc descărcate manual de utilizator, pentru redarea anumitor formate. În caz contrar, Media Player Classic poate reda toate formatele compatibile cu sistemul de operare Windows.

Download Media Player Classic

Program de văzut filme: MPlayer

Atât utilizatorii noi, cât și cei mai vechi ai unui calculator, se orientează spre programe nou apărute, inclusiv când este vorba despre player-e. Însă un utilizator experimentat nu va renunța la un program bun chiar dacă este vechi, însă actualizat. Este vorba de MPlayer, un media player care face o impresie deosebită prin intermediul funcționalității sale impresionante, simplitatea și ușurința în utilizare.

Program de văzut filme

MPlayer vine cu un suport remarcabil pentru peste 192 video și 85 de codec-uri audio. Astfel, se pot reda fișiere media în formatele cele mai populare ca AVI, MPEG, VOB, ASF, WMA, WMV, RM, QT, MOV, MP4, Ogg, OGMMKVVIVOFLINuppelVideoyuv4mpegFILMRoQVCDDVDSVCDBlu-ray3ivxDivX 3/4/5WMV și H.264. În afară de aceasta, MPlayer oferă posibilitatea redării discurilor VCD, DVD, SVCD, Blu-ray, 3ivx, DivX 3/4/5, WMV și chiar filme H.264.

Instalarea MPlayer impune ceva mai multă atenție, în sensul că programul are trei moduri de instalare: cel minim, care cuprinde numai UI MPlayer (de asemenea, cunoscut sub numele de MPUI), cel complet cuprinzând MPUI și SMPlayer, împreună cu toate codec-urile necesare și cel personalizat, destinat utilizatorului avansat, ce permite selectarea manuală a componentelor dorite.

Pentru performanțe maxime, kit-ul de instalare include caracteristica de detectare ce va scana automat și recunoaște tipul de procesor, optimizând funcționarea player-ului în funcție de capabilitatea procesorului.

Primul contact vizual cu interfață MPlayer este plăcut, accentul punându-se pe funcționalitate, în detrimentul aspectului. Datorită acestor calități, MPlayer este alegerea potrivită pentru toți amatorii de relaxare.

Download MPlayer

Program de văzut filme: Divx Plus Player

Divx Plus Player nu cred că are nevoie de vreo introducere. Este un program de redare media complet, puternic, cu pachetul de codecuri necesare integrat, inclusiv un convertor video. Setul de instrumente este compus din Divx Plus Player, Web Player, Converter și Codec Pack, toate menite pentru a oferi cea mai bună performanță de redare video și de gestionare a mass-media stocată în calculator.

DivX Plus Player

Interfața simplă permite deschiderea fișierelor media prin efectul drag&drop. DivX Plus Player permite redarea în condiții de excepție a conținutului video în format DivX, AVI, MKV, MOV, precum și posibilitatea de transfer pe dispozitivele externe. Astfel, caracteristica DivX To Go pregătește în mod automat fișierele media să fie transferate și utilizate pe consola PlayStation 3, BluRay-player, sau televiziune digitală, realizând în acest mod filme de calitate Full HD. De asemenea, DivX Plus Player permite crearea de liste de redare personalizate, arderea de conținut media pe DVD sau USB, asigurând formatarea adecvată pentru compatibilitatea cu dispozitivele DivX.

Pachetul include, de asemenea, DivX Plus Converter, care oferă posibilitatea de a transforma cu ușurință fișierele media în DivX sau MKV. Mai mult, se poate adăuga sau elimina subtitrări, combina fișierele într-un singur film.

Nu în ultimul rând, DivX Plus vine cu o gamă îmbunătățită de codecuri care oferă posibilitatea redării media pe orice media player extern. Accelerarea hardware DXVA face mai ușoară vizionarea video HD fără cadre lipsă sau probleme de blocare în cursul redării.

Download Divx Plus Player

Update: Am publicat de curând lista cu cele mai bune programe de văzut filme pe calculator. Vă recomand să aruncați să-l citiți deoarece conține șase programe de văzut filme despre care n-am vorbit în acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.