Lansarea diverselor programe direct din Firefox cu Easy Access

Pentru a lansa rapid programele preferate, sau cele utilizate frecvent se poate apela la diverse metode precum activarea Quick Launch, fixarea lor în taskbar, sau folosirea unor programe speciale. Aceste soluții nu sunt întotdeauna cele potrivite, mai ales atunci când avem nevoie de un anumit program în timpul navigării pe internet. Însă, am o veste bună pentru utilizatorii browser-ului Mozilla Firefox, anume un add-on care permite lansarea oricărui program din bara inferioară a add-on-urilor.

Instalare add-on Easy Access

Este vorba de EasyAccess, și se instalează în modul tipic al browser-ului, adică după instalare propriu-zisă urmează restartarea browser-ului, EasyAccess poziționându-se în bara add-on-urilor a browser-ului.

Inițial, EasyAccess are adăugate implicit Notepad, Paint, Calculator și My Computer, programe ale sistemului de operare . În plus, avem posibilitatea de a schimba profilul utilizat în Firefox, precum și adăugarea programelor preferate, care ne-ar pute fi utile în timpul navigării pe internet, mai ales în utilizarea Firefox în modul fullscreen.

Easy Access in Firefox

Pentru a adăuga noi programe în lansatorul EasyAccess, selectăm opțiunea Manage Your Own EasyAccess. Opțiunile add-on-ului sunt împărțite în două categorii, add to addonbar, care ne permite afișarea programelor implicite direct în bara inferioară Firefox și customize your quicklaunch. Selectând a doua opțiune, avem posibilitatea de a adăuga programele preferate în bara add-on-urilor, prin click pe butonul Add EasyAccess(N).

Personalizare EasyAccess

Apoi, prin butonul browse, navigăm în locația programului dorit. Numele programului adăugat se va completa automat, având posibilitatea de a-l schimba după bunul plac, plus adăugarea de argumente de rulare a programului respectiv, pentru cei mai avansați. Dacă dorim adăugarea programului direct în bara add-ons, va trebui bifată opțiunea add to addonbar, altfel, va fi afișat în meniul cu programele implicite. Acest lucru se poate schimba ulterior.

Adaugare program-EasyAccess

Pictogramele respective, adăugate în bara addons, pot fi mutate în bara superioară a browser-ului, însă doar împreună, nu și separat. Aparent, cu ajutorul acestui add-on se pot deschide doar fișiere cu extensia .EXE și .COM. Dar, selectând All Files(*.*) în căsuța de dialog a navigării către oricare locație, avem posibilitatea de a deschide orice tip de fișier. Bineînțeles, acesta se va deschide cu programul implicit.

Deschidere alte tipuri de fisiere EasyAccess

Dacă doriți eliminarea unui fișier din meniul EasyAccess, îl puteți șterge din interfața add-on-ului cu butonul Delete EasyAccess. După testarea acestui add-on, consider că poate fi de un real folos multor utilizatori de Firefox. Pacat totuși, că nu este valabil și în alte browser-e.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.