Cum se dezactiveaza / activeaza Control Panel

Din Control Panel putem modifica principalele caracteristici ale sistemului de operare Windows si din acest motiv, in cazul in care alte persoane au acces la calculatorul nostru, putem restrictiona accesul spre acesta, pentru a pastra configuratia preferata de noi.

Cum se dezactiveaza Control Panel

Dezactivare panoul de control

Pentru a dezactiva sau activa accesul la Control Panel ne logam in Windows cu un cont cu permisiuni de administrare si in „search box” sau in caseta „Run” scriem gpedit.msc apoi apasam tasta Enter pentru a deschide „Local Group Policy Editor”.

Aici vom merge la „User Configuration”„Administrative Templates”„Control Panel”. Aici, facem dublu-click pe „Prohibit access to the Control Panel”. In „Prohibit access to the Control Panel” selectam caseta „Enabled” (indicata de sageata din imaginea de mai sus), apoi facem click pe „Apply” pentru a salva noile setari.

Incepand de acum, ori de cate ori se va incerca accesul spre Panoul de Control va fi afisata o fereastra care ne va instiinta ca actiunea nu poate fi realizata:

Dezactiveaza panoul de control

Pentru a recapata accesul la Control Panel, realizam aceeasi pasi insa, in loc de a bifa caseta „Enabled”, logic, vom bifa caseta „Disabled”.

Tot prin aceasta metoda putem reactiva accesul la Control Panel, in cazul in care un virus ori un alt administrator ne-a privat de el.

7 Comentarii

  1. Salut si ce nu am inteles : daca dezactivez control panel nu va acces la pc-ul meu cineva care este rau intentionat gen hacker sau cei din familie ?! … ms

    1. Da! (Am raspuns ca in reclama aia cu trimisul de bani.). Daca dezactivezi Control Panel nu va avea acces la el nimeni (hacker, prieteni, familie, pisica, purcelul, etc.), pana nu este reactivat.

  2. Cristian atata lucru mi-am imaginat si eu ! ….. ideea era alta : daca dezactivaz ” control-panel ” , si cineva ar dori sa-mi intre in pc ( hacker ) fara voia mea are acces ?! … intreb ca am auzit , ca daca ar vrea uni ar intra in orice pc doresc respectivi ………….

    1. Nu inteleg ce nu ai inteles. De obicei hackerii nu au nevoie de panoul tau de control pentru a prelua controlul asupra calculatorului.
      Aceasta este doar o simpla metoda prin care poti impiedica pe cineva care are acces fizic la pc sa-i modifice configuratia.

  3. ok ms , acum am inteles totul se rezuma practic doar la configurarea pc sa nu poata fi modificat … eu m-am gandit la o alta chestie ( gen – protectie )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.