Cum se repara fisierele corupte ale Windows 7

Deoarece nu v-am vorbit pana acum despre cum se repara fisierele corupte ale sistemului de operare Windows 7, cred ca a venit momentul sa tratam aceasta tema inainte sa va confruntati cu o astfel de situatie si sa fiti nepregatiti. Desi am citit in multe locuri ca nu e nevoie de discul de instalare (in XP, fara CD era imposibila repararea) eu va recomand sa-l aveti la indemana. Procesul il vom realiza cu Command Prompt si a nu intampina probleme il vom rula cu privilegii de administrator ( mergem la Start si fie scriem „command prompt” in casuta de cautare, fie in „All Programs” -> „Accessories” localizam „Command Propt-ul” si facem click dreapta pe iconita sa apoi alegem optiunea „Run as administrator”).

1-sfc_scannow_windows_7In Command Prompt scriem comanda sfc /scannow apoi apasam Enter si asteptam finalizarea procesului fara sa utilizam calculatorul. In cazul in care acesta ne va cere DVD-ul de instalare a Windows 7 pentru a substituii fisierele corupte cu cele originale stim ce avem de facut. Cand repararea fisierelor corupte a finalizat, restartam calculatorul.

sfc /scannow

5 Comentarii

  1. Salut! Am dat de acest blog prin blogroll si sunt foarte incantat de articole , de calitatea lor si de estetica site-ului.
    Si ca sa incep cu primul meu comment pot spune ca am folosit odata utiliara din CMD din cauza unui fisier corupt din windows media center.
    Sanatate!

  2. Din pacate, am facut asa cum e in tutorial, s-au gasit citeva fisiere corupte , insa nu le-a putut repara si nici cd-ul cu windows nu l-a cerut-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.