Cum va arăta calculatorul (monitorul și tastatura viitorului) …

Jinha Lee, adică un tip cu multă imaginație care lucrează în Microsoft Research, ne arată în blogul său personal felul în care este convins că va arăta calculatorul, respectiv, monitorul și tastatura viitorului, utilizând în acest scop un monitor OLED transparent, capabil să detecteze mișcările mâinilor operatorului cu ajutorul unor camere. Uite despre ce este vorba:

Ideea mi se pare interesantă, nicidecum practică… Dar sunt convins că, odată cu trecerea timpului va fi perfecționată și că, e foarte probabil că în viitorul apropiat să ne debarasăm de tastatura fizică. Apropo, vă mai amintiți de telefoanele și tabletele transparente?!?

8 Comentarii

 1. Vorba ta, Cristian, practica-nicidecum. Deocamdata depaseste fictiunea din Star Trek. Poate peste o suta de ani sa devina ceva fiabil. cine stie…?!

 2. Am impresia ca tot timpul cand ne gandim la viitor, ne place sa complicam lucrurile. Noua tehnologie ce sa va inventa in loc sa fie usoara o sa fie mult mai complicata doar pentru a soca utilizatorul.Ca multora le place tot ce e mai extravagant si sa para mai SF……parerea mea

 3. Nici 100 de ani, lumea evolueaza greu..
  Stiu ca vazusem cand eram mai mic un film de prin 1983 care reprezenta 2012, cu masini zburatoare si chestii..
  Suntem in 2012 si lumea inca conduce Dacia 1301 p-aici.

 4. Cine nu a citit sau măcar a auzit de Jules Vernes ?
  S-ar putea spune că omul acela a călătorit în viitor . Romanele sale fantastice , în care relata lucruri imposibile la vremea aceea , azi sînt banalităţi !
  Eu de mai bine de un an am început altă carte fantastică ! ”Biblia” se numeşte .
  Mi-aş dori să nu deranjez pe nimeni dar aprofundînd studiul şi înlocuind necunoscutele (ca la ecuaţia de 3 simplă) la cum evoluează tehnologia anticipez undeva la o existenţă a omului pe acest pămînt nu mai lungă de 2-3 ani . Apoi tot ce se află pe acest pămînt va arde .
  ”Toate ostroavele au fugit, şi munţii nu s-au mai găsit. (Apocalipsa 16:20).”
  Nu vreau să-l supăr pe Cristian , aşa că nu dezvolt subiectul . Ideea că avem idei ptr 10 generaţii nu stă în picioare !
  Cu bine !

  1. Nu vreau să dezvolt subiectul fiindcă vom intra într-o polemică mai mare decât istoria Italiei… Rămâne să vorbim peste 3 ani, atunci când îți vei da seama că ai greșit estimarea; poți face semn în calendar (eu am făcut, în Google Calendar).

 5. Sînt de acord . Aici se tratează cu totul şi cu totul alte subiecte . De aceea nici nu e bine să avansăm subiectul . Dar dacă oameni au întrebări le stau la dispoziţie la adresa ”[email protected]” . Şi pot doveni cu argumente cele afirmate anterior . Pa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.