Optimizează Firefox, Google Chrome și Skype, cu SpeedyFox!

SpeedyFox este un program cu care putem optimiza Firefox, Google Chrome, Skype și Thunderbird, de existență căruia am aflat în toamna anului trecut, ma exact, pe vremea când încercam să găsesc soluții pentru a face Internet Browser-ul creat de Mozilla să se miște ceva mai rapid; cam tot de atunci aștepta și acest articol să fie publicat…

SpeedyFox optimizeaza Firefox, Google Chrome și Skype

Probabil aș fi uitat pentru totdeauna de articol —și de program— dacă nu mi-ar fi amintit de el unul dintre blogurile pe care le urmăresc cu foarte mare interes. Între timp, se pare că SpeedyFox a fost actualizat, și că în momentul de față permite optimizarea tuturor aplicațiilor precizate mai sus.

SpeedyFox, spre diferență de aplicațiile care transferă datele utilizate de aceste programe, din memoria RAM în memoria virtuală, se concentrează pe optimizarea bazelor de date a acestora, ajutându-le în acest fel să pornească și să ruleze mai rapid decât o făceau de obicei.

Personal nu pot spune că sunt impresionat de rezultate fiindcă nu le-am prea simțit… Ieri am reinstalat Skype, iar Firefox-ul l-am actualizat, după cum știți, cu puțin timp în urmă și în teorie, rezultatul ar fi același pe care l-am fi obținut dacă am fi șters/regenerat pofilele create de către acestea; profile care sunt eliminate automat la realizarea unei actualizări curate (dezinstalare versiune veche » instalare versiune nouă). Oricum, aștept cu nerăbdare părerile voastre!

 Download SpeedyFox | Via: ghacks.net

15 Comentarii

 1. Multumesc macar pentru efort! Cu unele optimizatoare observ o anumita metamorfozare a vitezei, cu altele nu… Daca nu ati sesizat voi cu Speedy Fox, nici nu are rost sa il mai instalez!

  1. Ei nah… Păi nu așa se face! N-ai de unde știi ce rezultate oferă dacă nu-l încerci… Sau și tu ai reinstalat de curând Browserele ?!?

 2. Nici eu nu simt nimic si am laptop de care folosea Mihai Viteazu’!
  Cristi folosesti plugin pentru „related posts”? arata bine…

  1. Nu laptop-ul contează, ci mărimea bazei de date utilizate de aplicația vizată de experiment.
   Da, folosesc un script…

 3. L-am instalat azi ( am chrome si mozilla la zi, dar nu actualizari curate, facute de programul in sine ) si spre surprinderea mea se misca/incarca nitel mai rapid. nu pot spune ca e un pas mare dar e suficient.

  Mersi de pont Cristi! Felicitari !

 4. Un sfat, va rog frumos: nu reusesc sa salvez nimic pe calculator, ci doar pe stick. Dupa restart, dispare orice urma de activitate. Nu stiu unde sa caut.Am XP SP3,cred ca am instalat un Deep Frezee si nu stiu unde il gasesc si cum sa-l dezinstalez. As instala din nou XP SP3, dar primesc mesajul:”You must be an administrator to run this application”. Cica „trebuie sa fie un administrator pentru a rula aceasta aplicatie”, adica reinstalarea XP. La fiecare instalare a oricarui program, acesta dispare dupa restart…

  1. Sunt sigur că ai votat blogul, așa că nu te voi certa că ai pus întrebarea unde nu trebuie. :)
   Mdeci, DeepFreeze e de vină (îl găsești in System Tray). Dai dublu-click pe iconița lui, în timp ce ții apăsată tasta „Shift”. Dezactivează-l, apoi repornește-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.