Deblocarea fișierelor folosite de alte aplicații fără repornirea calculatorului

În Windows nu putem șterge sau redenumi fișierele care sunt deja folosite de o aplicație. Mai enervant de atât, chiar și după ce închidem aplicația respectivă, windows-ul uneori nu ne lasă să ne atingem de ele. Unica soluție rămâne clasica repornire a calculatorului.

fisiere blocate

Ei bine, nu este chiar unica soluție. Am să vă prezint în acest articol un mic program gratuit ce se numește Unlocker cu care putem debloca fișierele blocate fără să repronim Windows-ul.

Downloadați programul folosind link-ul de la subsolul articolului și instalați-l. Ar fi de preferat să debifați în timpul instalării componenta „Bing Bar” în caz că nu aveți nevoie de ea.

unlocker deblocheaza fisierele blocate

Odată finalizată instalarea, meniul contextual (meniul ce apare când facem click dreapta) va avea și intrarea „Unlocker”. Așadar, facem click dreapta pe fișierul blocat și selectăm „Unlocker”. Programul ne va afișa toate procesele ce au legătură cu fișierul respectiv. Ca să deblocăm fișierul selectăm procesul și apăsăm pe „Unlock”. În caz că sunt mai multe procese nu are rost să ne pierdem timpul cu fiecare, deci apăsăm pe „Unlock All”. Putem face chiar mai mult de atât, să oprim procesul de care fișierul este legat, selectând „Kill Process”. 

Avem și un mic meniu în colțul din stânga jos unde putem selecta acțiunea care va fi realizată după deblocarea fișierului respectiv.

„Quit” și acum ne putem atinge liniștiți de fișier (fără să restartăm calculatorul)…Cam acesta a fost trucul. Este simplu, dar extrem de folositor.

Download Unlocker x32

Download Unlocker x64

27 Comentarii

 1. Chiar astazi mi-a facut draci un director care nu se lasa sters, si stiam ca exista un asemenea program dar ii uitasem numele, e bun ca eviti sa mai dai restart..

 2. Am descărcat cu ceva timp în urmă ”IObit Unlocker”. Pe moment am fost foarte bucuros de utilitatea sa . Dar am remarcat că , de la un timp , cînd dădeam ”click dreapta” pe un fişier ptr al şterge, (redenumi, sau deschide cu o altă aplicaţie) îi lua foarte mult timp (cred că 5-6 sec). Enervant !
  Cam o lună m-a plictisit această aplicaţie ! Este utilă dar îngreunează sistemul . Părerea mea !
  O voi încerca şi pe aceasta ptr că am nevoie de ea . Sper să fie mai bună decît ”IObit Unlocker”.

 3. Am sa îl descarc deândată! Am pe partiţia D nişte date care nu se pot nicicum şterge. Mă tot anunţă că le foloseşte Windows-ul. Nu ştiu cum au ajuns acolo. Încerc Unlocker şi vă anunţ… Thanks!

 4. HRISTOS A INVIAT.PASTI FERICIT TUTUROR.
  Unlocker de la Iobit este mult mai bun decat clasicul de acum unlocker,are mai multe setari,printre care si deblocheaza si sterge in acelas timp.

 5. Am reuşit! S-a câcâit vre-o jumătate de oră dar, ceea ce n-au reuşit alte softuri a reuşit unlocker. De mai mult de un an voiam să scap de fişierele acelea parazitare, ceva de tipul: „49a03feb19eed6da41c1”. Mersi Cristi! Number one…

 6. Foarte util programul deoarece chestia asta mi se intampla cam de 2 ori pe saptamana.
  Paste fericit ! (chiar si pe iarba mea :))

  1. Salut! A fost Paștele, am făcut o pauză. În plus, am fost ocupat și cu blogul personal (nib.ro) care a trebuit pus la punct deoarece îi voi acorda mai mult timp de acum înainte.

 7. Nici mie nu mi se pare prea inspirat Cristi B, nu prea merge sa faci un blog cu mai multi editori…Toti ne-am obisnuit cu stilul dl Cristian L.S…

 8. multumesc pentru program de mult cautam asa ceva …cine se pricepe bine la pc sa ma contacteze am si eu o problema ma gasiti la id alex.hacker87

 9. l-am instalat , isi face treaba , numai ca a crescut timpul fff mult pana deschide meniul contextual.Stie cineva de ce se intampla asta si cum se rezolva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.