Descarcă un antivirus gratuit pentru calculatorul tău! Ai de unde alege…

Multe persoane nu descarcă un antivirus gratuit deoarece au impresia că o soluție comercială le oferă protecție sporită împotriva amenințărilor, fără să știe că e vorba de un mit. Eu folosesc de ani buni doar soluții de securitate gratuite și până acum n-am avut niciodată calculatorul infectat cu malware, spyware sau alte minunății de genul, și nici tranzacțiile și plățile online compromise, iar asta în ciuda faptului că descarc zilnic fișiere de orice fel de pe Internet, uneori chiar și din surse care doar încredere nu-ți inspiră. În cele ce urmează vă voi prezenta pe scurt câteva dintre soluțiile antivirus gratuite, pe care le-am folosit sau încă le folosesc în calculatoarele de pe care lucrez, în care vă puteți încrede fără rețineri siguranța calculatorului vostru.

avast! Free Antvirus


Antivirus gratuit: avast! Free Antivirus

Primul antivirus gratuit despre care vom vorbi în acest articol este avast! Free Antivirus, una dintre cele mai complete soluții de securitate gratuite pentru calculatoarele noastre cu Windows și totodată primul antivirus gratuit pe care l-am folosit. Acesta dispune de scuturi care ne protejează sistemele de viruși, malware, spyware, troieni, rootkits și cod software malign, menit să pună în pericol integritatea datelor noastre.

Cu alte cuvinte, avast! Free Antivirus oferă protecția antivirus completă de care are nevoie utilizator de Windows obișnuit, și drept dovadă, acesta este utilizat de sute de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Download avast! Free Antivirus

Comodo Antivirus


Antivirus gratuit: Comodo Antivirus

Deși relativ nou pe piață, Comodo Antivirus, din punct de vedere al opțiunilor disponibile, este cel mai complet antivirus gratuit pe care îl cunosc. Acesta oferă protecție completă împotriva oricărui tip de amenințări software, analiză a mesajelor de email, carantină, modul de monitorizare a proceselor și posibilitatea analizării fișierelor arhivate și a unităților de rețea. Îl folosesc de câteva luni bune pe sistemul desktop personal și sunt foarte mulțumit de el, acesta fiind singurul antivirus gratuit a cărui tehnologie Sandbox nu mi-a scos peri albi deși testez zilnic programe noi.

Download Comodo Antivirus

Avira Free Antivirus


Antivirus gratuit: Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este antivirusul gratuit foarte bun pe care îl recomand în special posesorilor de calculatoare cu puține resurse, cum ar fin netbook-urile și ultabook-urile, acesta fiind cel mai puțin pretențios antivirus gratuit din acest punct de vedere, după Panda Cloud Antivirus. Desigur, faptul că nu este un mare consumator de resurse nu vrea să spună că oferă o protecție inferioară celorlalte soluții prezentate în materialul de față, ci din contră, Avira Free Antivirus oferă protecție în timp real împotriva tuturor amenințărilor software cunoscute, protecție Web și email șamd.

Download Avira Free Antivirus

Panda Cloud Antivirus Free


Antivirus gratuit: Panda Cloud Antivirus Free

Panda Cloud Antivirus Free este antivirusul pe care îl folosesc de o bună bucată de timp în laptopul personal, conectat practic în permanență la Internet. De altfel, necesitatea unei conexiuni la Internet a acestui antivirus gratuit este singurul motiv pentru care nu îl instalez și în celelalte calculatoare ale mele, laptopul fiind singurul meu PC pe care nici măcar nu-l deschid dacă știu că nu dispun de o conexiune de date. Mic, eficient, rapid și simplu. Acestea ar fi cuvintele care îl descriu cel mai bine pe acest antivirus cloud premiat în nenumărate rânduri, alegerea ideală pentru utilizatorii ce nu-și folosesc calculatoarele offline, iar dacă o fac, nu conectează la aceste primul stick USB care le cade în mână, ci doar pe cele de care sunt siguri că nu reprezintă nici un risc.

Download Panda Cloud Antivirus

AVG AntiVirus Free


Antivirus gratuit: AVG Free Antivirus

AVG AntiVirus Free este fără îndoială cel mai cunoscut antivirus gratuit din ultimii ani, garantat, pe lângă premiile primite și de sutele de milioane de descărcări înregistrate până în momentul de față.

Acest antivirus gratuit a cărui interfață a fost inspirată după ecranul Start al Windows 8, datorită modulelor de protecție de care dispune, a motorului de scanare rapid și eficient, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poate face în momentul de față un utilizator obișnuit să descarce de pe Internet tot ceea ce se poate descărca, să dea click pe primul link primit prin email sau messenger și să se conecteze la prima rețea Wireless fără parolă. Pe scurt, îl recomand mai ales acelora dintre voi la a căror calculatoare au acces și copii pasionați de jocurile online.

Download AVG AntiVirus Free

Iar lista se încheie aici, aceasta acoperind cele mai bune programe antivirus gratuite pe care le puteți instala cu încredere. Această listă este actualizată periodic și fac acest lucru de îndată ce consider că este necesar. Ultima actualizare a fost realizată în 15 martie 2015.

30 Comentarii

  1. Nu este neaparat sa dai restart la pc daca nu iti cere asta. Dar daca vrei sa instalezi un antivirus si inainte l-ai dezinstalat pe cel instalat e foarte indicat sa ii dai un restart pentru a nu intra in conflict drivere de la cel vechi cu asta nou.

 1. Asa zic si eu, ca nu este neaparat nevoie sa-i dau restart la pc numai daca el cere treaba asta. Dar citisem la unii pe net ca daca e program de securitate atunci tb neaparat un restart la pc, ca s-ar instala complet asa dupa restart, pt protectia in timp real si mai multe motive si de asta am intrebat, sa vad ce mai zic si altii ca se spune ca nu e bine sa te iei numai dupa unul singur.

 2. Care sunt acele solutii de securitate care au nevoie de restart? Adica acelea care cer ele lucrul acesta nu? Sau exista solutii de securitate care nu cer restart dupa instalare insa au nevoie de restart chiar daca ele nu cer asta?

  1. Asa da, daca cere el mi se pare normal sa-i dam ce vrea. Cred ca si la bitdefender cere restart dupa instalare sau o mai fi si altele. Eu am instalat pana acum MSE, AVG si Avast si niciunul nu mi-a cerut restart dupa instalare. Nici nu i-am dat, si cred ca nu am gresit cu ceva din moment ce ele nu mi-au cerut asta. Nu stiu de ce zic unii ca ar tb dupa orice antivirus restart.

 3. Cristi,
  de ce nu se scriu niciodata articole despre Antivirusi pt Linux?
  Am auzit ca Linux nu necesita Antivirus, dar as vrea sa aud de unul.

  1. Teoretic nu e necesar, dar există câteva soluții printre care și avast! Linux Home Edition, dar cum eu n-am instalat niciodată o soluție Antivirus pe Linux, n-am avut despre ce să scriu…

  1. Am un coleg care folosește BullGuard Internet Security și e foarte mulțumit. Personal n-am folosit niciun antivirus BullGuard mai mult de câteva zile, așa că nu pot avea o părere care poate ajuta pe cineva.

 4. Sunt sincer interesat de motivele pentru care in lista antivirusilor free folositi si recomandati nu se afla si Bitdefender free edition. Multumesc pentru un eventual raspuns.

  1. Deoarece de fiecare dată când l-am folosit am avut parte de probleme. Am impresia că BitDefender a creat acea versiune pentru a fi în rând cu ceilalți, nu pentru a ajuta cu ceva.

 5. cel mai bun antivirus este cel care are si optiunea la bootare,pentru ca la bootare virusii nu se pot ascunde dupa fisiere ei dorm la bootare mai pe intelesul tuturor

  1. Dacă antivirusul protejează PC suficient încât virușii să nu ajungă în PC, ce rost mai are o funcție de scanare la bootare? Doar întreb… Dacă stai într-un buncăr păzit de o armată, de ce ți-ar mai trebui seif?

 6. Acest text l-am primit si eu.Am decis sa intru in joc deoarece mi s-a parut f interesant. „CEA MAI SIMPLA METODA DE FACUT BANI!…

  1. Alex, dacă vrei să participi la vreun nou „caritas”, nu te împiedică nimeni, însă ai greșit locul! Apropo’, ști cum se poate scoate bani cu Facebook? Simplu:
   1-intri pe profilul personal Facebook
   2-îți închizi contul
   4-te duci la muncă, te angajezi și vei scoate bani! :)))

  1. În fereastra unde bagi parola, ai o căsuță mică, mai jos, Remember password. Același lucru ai să găsești și în setările clientului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.