Desktop 3D in Windows XP, Vista si Windows 7

Căutând cu totul altceva am găsit un program gratuit care ne permite să afișăm un desktop 3D în Windows XP, Vista și Windows 7. Sigur ați auzit de compiz fusion și de faimosul cub ce afișează pe fiecare din cele patru laturi ale sale câte un spațiu de lucru; eh, Shock 4Way 3D face aceeași chestie în sistemele de operare create de Microsoft:

Desktop 3D in Windows XP, Vista si Windows 7

Pe fiecare spațiu de lucru, așa cum puteți observa și din imaginea de mai sus, putem selecta câte un Wallpaper diferit și mai mult de atât, rula aplicații diferite ori instanțe independente ale aceleiași aplicații pe fiecare dintre acestea (n.r. spațiu de lucru).

Pentru a configura Shock 4Way 3D facem click-dreapta pe iconița acestuia poziționată în system tray. Aici vom putea gestiona și configura fiecare spațiu de lucru în parte, ascunde permanent iconița aplicației, alege în ce parte a desktop-ului vor fi poziționate aplicațiile deschise, etc.

În schimb, dacă dorim să modificăm Wallpaperul, efectele 3D, combinațiile de taste cu care putem controla acțiunile aplicației, etc.; în aceeași listă facem click pe Option:

1-Compiz Fusion pentru Windows (Copy)În noua fereastră, organizate pe file, vom observa optinile avansate de configurare a Shock 4Way 3D:

2-Optiuni avansate de configurare Desktop 3D in Windows XP, Vista si Windows 7 (Copy)Pentru a afișa cubul 3D fie facem click pe iconița acestuia (săgeata 1), fie apăsăm combinația de taste setată în prima casetă a filei Hot Key din fereastra Option a aplicației. Putem roti cubul cu ajutorul mouse-ului, menținând apăsată tasta Ctrl (dacă l-am lansat prin intermediu combinațiilor de taste).

Cu săgețile de navigare putem apropia / îndepărta și roti spre stânga / dreapta, cubul 3D cu cele patru spații de lucru.

Download Shock 4Way 3D

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.