Desktop-uri virtuale în Windows: mai multe spații de lucru, un singur monitor

Aveți desktop-ul încărcat cu iconițele tuturor programelor instalate? Nu doriți să-l împărțiți în mai multe desktop-uri virtuale, fiecare cu aplicațiile sale, wallpaper-ul său, etc? Adică să arate asemănător cu distribuțiile Linux. Dacă da, atunci vă propun să testați nSpaces, un mic program gratuit și foarte simplu de folosit, permițându-vă să treceți de la un desktop virtual la altul.

După instalare, programul se va poziționa în zona de notificare. Pentru a-l putea folosi, mai întâi va trebui să personalizați desktop-urile pe care le veți utiliza, mai mult, chiar numărul lor. Pentru aceasta veți accesa opțiunea nSpaces din meniul contextual.

Desktop-uri virtuale in Windows

nSpaces este deosebit de util în modul multi-tasking, deoarece poate simplifica semnificativ sarcinile. Astfel, aveți posibilitatea de a denumi fiecare desktop, imaginea sau culoarea sa de fundal, aplicațiile pe care le doriți pe desktop-ul respectiv și eventual o parolă pentru securizarea sa. Numărul implicit de desktop-uri virtuale este de patru, însă cu semnele „+” și „-” aveți posibilitatea de a adăuga și altele.

Numerotare Desktop-uri virtuale

Trecerea de la un desktop la altul se poate face fie din zona de notificare, fie printr-o combinație rapidă de taste. Opțiunile programului permit lansarea nSpaces odată cu sistemul de operare, schimbarea combinației de taste rapide pentru trecerea de la un desktop virtual la următorul, precum și stabilirea unei parole generale de folosire a programului.

Setari nSpaces

Simplu de utilizat, nSpaces rulează pe o cantitate redusă de resurse, are un timp de răspuns bun, și include un ghid de pornire rapidă pentru utilizatorii neexperimentați.

Update: Pagina oficială a aplicației a fost virusată. Până la remedierea problemelor, am dezactivat link-ul de download. Mulțumim @Flutike pentru notificare!

Download

3 Comentarii

  1. Buna Ziua, as vrea sa stiu daca imi puteti trimite wallpaper-ul din primul desktop, acela cu programecalculator.ro, pe casuta mea de e-mail cu care am comentat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.