Permite calculatorului să poată fi pornit de la distanță

Ați dorit vreodată să vă porniți calculatorul de la distanță? Da, se poate și motive pentru care ați face asta sunt multe, în orice caz, găsiți calculatorul gata de lucru. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să verificați dacă placa de bază este compatibilă cu WOL (Wake On LAN) caracteristică ce-i permite să pornească sistemul atunci când recepționează comanda trimisă de voi.

Verificarea o veți face navigând în felul următor: click pe meniul Start » Control Panel » Network and Internet » Network and Sharing Center » Change adapter settings, apoi click-dreapta pe placa de rețea (cea conectată prin cablu) » Properties.

proprietati adaptor

Mai departe, dați click pe Configure, iar în fereastra ce se va deschide bifați căsuțele:

 • Allow the computer to turn off this device
 • Allow this device to wake the computer
 • Only allow a magic packet to wake the computer


În cazul în care nu aveți toate căsuțele de mai sus prezente, sau nu le puteți bifa, înseamnă că placa de bază nu are suport pentru Wake On LAN.

configurare Wake On Lan

Aplicați modificările, dați click pe OK, apoi reporniți sistemul pentru a intra în BIOS și a activa caracteristica WOL. Accesarea BIOS-ului (Basic Input Output System) se face de obicei prin apăsarea fie a tastei F2, F10, F12, sau Delete, sau o combinație între acestea, înaintea procesului de boot. De regulă, când apare sigla producătorului plăcii de bază pe ecran, veți avea respectiva informație afișată undeva în partea de jos a ecranului.

În BIOS, caracterisrtica WOL se va afla în secțiunea Power Management și poate avea denumiri diferite: Wake on LAN, Remote Wake Up, Power On By PCIE Devices, etc. În orice caz, această denumire este sugestivă, nu cred că veți avea probleme.

După ce ați localizat caracteristica Wake On LAN, o selectați și o setați pe Enable. Salvați modificarea cu tasta F10, apoi Enter. Se va da restart automat. Simplu, nu?!

Activare Wake On Lan in BIOS

Acestea fiind spuse, rămâne pe altădată un articol în care să vă arăt câteva posibilități prin care puteți porni calculatorul de la distanță. Dar până atunci vă recomand să lecturați și articolele de mai jos, fiindu-vă de folos:

7 Comentarii

  1. O să văd ce pot face. Dacă te ajută la ceva până una alta, în momentul de față vizitele provin de pe:
   32,7% Firefox
   31,27% Chrome
   26,03 % Internet Exlorer
   8,68% Opera
   Restul, provin de pe Browsere utilizate de dispozitivele mobile. Statisticile au fost preluate de pe Google Analytics

  1. Ai răbdare că o să ajungem și la asta. Răbdare… Am scris ultimele 4 articole cu un motiv: să pot vorbi despre pornirea calculatorului de la distanță… ar fi culmea să mă opresc aici, nu ?!? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.