Configurarea DNS-urilor dinamice (DynDns.org) în router sau PC pentru a fi actualizate automat

Dacă în articolul anterior aflam ce sunt și cum se obțin, în cazul de față vom vorbi despre configurarea DNS-urilor dinamice astfel încât acestea să detecteze modificarea adresei IP publice a calculatorului nostru și să redirecționeze host-ul spre aceasta.

Configurare DNS dinamic în D-Link DIR-600


1-configurare_dns_dinamic_in_d_link__dir_600_dyndns_org

Chiar dacă de obicei încep articolul cu indicații referitoare la modul în care se configurează router-ul cu firmware dd-wrt.com, astăzi voi face o excepție pentru cei cărora le-am recomandat si au azhiziționat un router D-Link DIR-600.

Asadar, hostul pe care l-am creat pe dlinkddns.com îl vom configura în router, la TOOLS » DYNAMIC DNS așa cum poate fi observat în imaginea de mai sus:

 • Server Address: dlinkddns.com
 • Host Name : hostname-ulcreat.dlinkddns.com
 • User Account: numele de utilizator cu care ne logăm pe dlinkddns.com
 • Password: parola cu care ne logăm în contul pe dlinkddns.com

După completarea acestor informații facem click pe DDNS Account Testing și dacă răspunsul primit va fi „The update was successful, and the hostname is now updated” înseamnă că totul a decurs conform planului. Dacă este așa, selectăm caseta „Enable DDNS” și facem click pe „Save Settings„.

Începând de acum, hostname-ul (DNS-ul dinamic) va înregistra automat orice schimbare a adresei IP și va redirecționa spre cea nouă toate conexiunile primite.

Configurare DNS dinamic în routere dd-wrt.com

2-configurare_dlinkddns_in_dd_wrt_com

Revenind la firmware-ul meu preferat, haideți să vedem cum configurăm în acesta un DNS dinamic DynDns obținut prin dlinkddns.com.

Pentru a configura DNS-ul dinamic mergem la Setup » DDNS și aici realizăm configurarea după cum urmează:

 • La DDNS Service » DynDns.org
 • La User Name » username-ul folosit la logarea în contul de dlinkddns.com
 • La Password » parola folosită la logarea în contul de dlinkddns.com
 • La Host Name » hostname-ul creat pe dlinkddns.com urmat de .dlinkddns.com
 • La Type » Dynamic

Un click pe Save ar trebui să fie suficient pentru ca router-ul să încerce să actualizeze informațiile host-ului și să afișeze rezultatele testului în DDNS Status.

Dacă rezultatul este satisfăcător facem click pe Apply Settings pentru ca noile setări să intre în vigoare.

— Dar ce facem dacă nu dispunem de un router ?

Stați liniștiți fiindcă n-am uitat de voi! În articolul următor am explicat cu puteți actualiza DNS-ul dinamic automat direct din Windows.

2 Comentarii

 1. Arata mai bine site-ul din punct de vedere al organizarii,gasesti mai repede ce ai nevoie…bun si subiectul asta ,astept continuarea !

  1. Continuarea la articolul ăsta e ultimul articol de azi; adică ăsta. Iar continuarea la ultimul de azi va veni… când ? Nici eu nu știu sigur… voiam să public articolele astea săptămâna trecută dar miercuri a început să îmi iasă totul pe dos și să se strice planul făcut de acasă… Sper totuși că reușesc săptămână asta; dar nu promit nimic! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.