Firefox rulează mai rapid având accelerarea hardware dezactivată

Accelelarea Hardware (GPU Rendering) a Firefox, adică tehnologia care transferă operațiuni din sarcina procesorului în cea a plăcii video, activată implicit în acest browser Web, îi poate îngreuna funcționarea pe sisteme sărace în resurse ori cu o placă video sau driver incompatibile actualmente. Dezactivându-i această caracteristică, mai mulți utilizatori afirmă că au redus timpul de pornire a Firefox chiar și cu 10 secunde.

Dacă și în calculatorul vostru, Firefox pornește mai greu ori se mișcă destul de lent, puteți încerca să-i dezactivați accelerarea hardware din Opțiuni » Avansat, deselectând caseta „Folosește accelerarea hardware atunci când este disponibilă„:

dezactivare accelerare hardware firefox

Deși dispun de un laptop oarecum performant (i7, SSD, 16 GB RAM), dezactivând accelerarea hardware a Firefox am observat că acesta se mișcă mult mai bine decât o făcea până în acel moment. Încercați și voi, chiar dacă acțiunea pare să contrazică efectul rezultat, iar dacă obțineți rezultate mai bune fără accelerarea hardware, lăsați-o dezactivată până când problema va fi rezolvată de o nouă versiune a browserului, sau de o nouă versiune a driverului plăcii video.

sursa: askvg.com

Configurare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.