NetToolset: Ping, Traceroute, DNS Lookup, Reverse DNS, IP Whois, Domain Whois și Port Scan într-un singur loc!

Monitorizarea unei rețele de conexiuni impune mai multe instrumente, fiecare având un rol bine determinat. NetToolset este un pachet gratuit de programe ce conține un set de instrumente administrare rețea ca Ping, Traceroute, DNS Lookup, Reverse DNS, IP Whois, Domain Whois și Port Scan.

Interfața programului este bine organizată, împărțită pe module distinctive, fiind astfel simplu de utilizat. Modulul Ping este utilizat pentru a verifica pachetele pierdute, timpul de răspuns al unei gazde. Introduceți adresa unei gazde, apoi click pe butonul Ping. Imediat, în partea dreaptă veți avea rezultatul. Același lucru se poate obține și în linie de comandă, însă fără interfață grafică.

NetToolset Ping

Traceroute permite vizualizarea în timp real a rutei parcurse pentru atingerea țintei finale, adică de la propriul calculator, la adresa menționată în bara respectivă. Se poate verifica printr-un ping orice punct din listă, sau deschiderea sa în browser. Același lucru este valabil și pentru căutare DNS-uri în modulul DNS Lookup.

NetToolset Traceroute

Reverse DNS ajută la aflarea numelui domeniului oricărei adrese IP. Simplu, introduceți adresa IP în bara de adrese și apăsați Reverse Lookup. Va fi afișat rezultatul pentru Revese DNS și numele gazdei:

NetToolset Reverse DNS

IP Whois și Domaine Whois sunt asemănătoare, primul modul rezolvând o adresă IP având ca rezultat numele, locația utilizatorului, cât și raportul amănunțit al rezolvării IP-ului, sau domeniului respectiv. Domain Whois conține informații detaliate cu privire la un nume de domeniu, date de contact, numele serverului, etc.

NetToolset IP Whois

În ultimul modul, Port Scan, avem posibilitatea scanării porturilor pentru o anumită gazdă (adresă IP). De exemplu, aveți posibilitatea de a vă scana porturile deschise în router. Introduceți gama de porturi de scanat, adresa IP internă, apoi dați click pe Scan:

NetToolset Port scan

NetToolset este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download NetToolset 

2 Comentarii

  1. Buna Cristi! Apreciez toata munca ta pe care o depui pentru a face blogurile tale cat mai de calitate, dar as avea o intrebare:
    Nu exista un program asemanator pentru Ubuntu? Chiar mi-ar fi de folos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.