Fotografia e color ? Nu, e alb-negru si… color… partial. [color cutout]

Leaf  este un utilitar gratuit pentru Windows, cu care putem aplica fotografiilor noastre efectul „Color Cutout”. In loc sa va explic despre ce este vorba, mai bine va arat un exemplu:

1-transforma_poze_alb_negruOK, nu este cel mai bun exemplu insa este cel mai bun rezultat pe care l-am putut obtine, in aproximativ doua minute de editare. Oricum, in cazul in care vi se pare interesanta ideea, consultati-l pe Google si veti gasi cu siguranta cateva exemple foarte reusite ale acestui stil.

Revenind la Leaf, mai pot sa va spun despre el ca dispune de urmatoarele tonalitati: Alb-Negru, Negativ si Sepia. Imediat dupa aplicarea unuia dintre aceste tonuri, cu ajutorul pensulei vom putea restaura culoarea originala a fotografiei in portiunile dorite.

In momentul in care am obtinut rezultatul dorit, putem salva „opera” in format PNG, GIF, JPB, BMP sau PDF.

Din pacate, pensula (datorita modului in care a fost conceputa), nu-ti permite sa obtii rezultatul dorit pe ariile subtiri, inguste sau ascutite ale obiectelor ce apar in fotografie.

Nu stiu cum o sa vi se para voua, insa eu m-am distrat cateva minute bune cu aplicatia si imi da impresia ca stimuleaza foarte mult creativitatea. Ramane de vazut daca va avea acelasi efect si asupra voastra, a celor care veti decide sa-i dati o sansa.

Link | Download Leaf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.