Gestionează cu Firefox diverse conturi de Gmail

Căutând ca de obicei chestii utile pentru Windows am descoperit o extensie a browserul Mozilla Firefox care gestionează diverse conturi de poștă electronică Gmail. Extensia despre care vă vorbesc se numește Gmail Manager și după ce este configurată, plasează în colțul drept inferior al browserului shortcut-uri cu care ne putem loga la conturile setate în prealabil. Că să înțelegeți mai bine despre ce este vorba vă invit să priviți imaginea de mai jos:

Gestionare cu Firefox diverse conturi de Gmail

După cum puteți observa în imagine, eu am ales să administrez cu Gmail Manager contul de poșta electronică personal, și contul oficial al blogului ce-l citiți acum, programecalculator.ro. În acest mod, ori de câte ori vreau să trimit un mesaj de pe contul personal de email fac un click pe shortcut-ul „Cont Personal” și automat, Firefox se loghează în Google și-mi afișează pagina principală a căsuței personale de email. În schimb, dacă m-am logat deja folosind contul personal însă vreau să trimit un email de pe contul creat pentru a comunica cu partenerii și cititorii blogului, dau click pe celălalt buton și fără a mai fi necesară realizarea unei alte acțiuni din partea mea Gmail Manager va indica browserului ce trebuie să facă iar eu, în mai puțin de o secundă, voi putea începe redactarea noului mesaj.

Instalarea și configurarea extensiei Gmail Manager:

Pentru început accesăm cu Firefox link-ul https://addons.mozilla.org/ro/firefox/addon/1320/ şi imediat ce pagina a fost încărcată, facem click pe butonul „Add to Firefox” apoi urmăm intrucţiunile aferente instalării și activării extensiei Gmail Manager.

După repornirea browserului, cu ajutorul combinației de taste Ctrl+Shift+A accesăm gestionarul de suplimente și facem click pe fila Extensii unde, în dreptul extensiei „Gmail Manager„, vom face click pe butonul „Opțiuni„:

Optiuni de configurare Gmail Manager

Noua fereastră ce se va deschide ne va afișa opțiunile de configurare a extensiei. Aici, alegem fila „Conturi” apoi facem click pe butonul „Adaugă…” pentru a adăuga -logic-, sau modifica unul din conturile de poștă electronică Gmail pe care le vom gestiona cu Gmail Manager:

Adaugare conturi de Gmail

Vă recomand să scrieți un Alias pentru fiecare cont în parte. În acest mod, vă va fi mult mai ușor să alegeți butonul corespunzător pentru a vă loga automat la unul din conturile de Gmail setate în Gmail Manager, în timpul rulării browserului Mozilla Firefox:

Gestionare cu Firefox diverse conturi de Gmail

Cam asta a fost tot. Începând de acum nu va mai trebui să te loghezi manual în conturile tale de Gmail ori de câte ori vei dori să-ți citești noile mesaje sau dorești să trimiți un nou email contactelor tale.

Articol recomandat:

Cu ceva timp în urmă, am explicat pe programgratuit,com cum pot fi setate gratuit notificările prin SMS ale serviciului Google Calendar astfel încât serviciul oferit de Google să-ți amintească la timp de onomastici, întâlniri, etc. Pentru detalii, fă click pe: Notificări prin SMS de la Google Calendar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.