Manual de instalare Windows 7 – Partea a doua

Notă: Dacă ați ajuns aici din Google, parcurgeți mai întâi prima parte a manualului.

Pentru crearea partiției C dați click pe butonul New, introduceți în caseta Size spațiul pe Hard Disk ce va fi alocată acesteia, apoi apăsați Apply.

Țineți cont că va trebui să introduceți în respectiva casetă echivalentul în MB e gigabiților pe care doriți să-i alocați acesteia. Astfel, dacă doriți ca partiția C să poată stoca 20 de GB de date, introduceți în caseta Size rezultatul calculului 1024x20 (1 GB are 2014 MB).

Manual de instalare Windows 7 - Crearea partiției de sistem

La crearea partiției C, asistentul de instalare vă va înștiința că va crea o nouă partiție ce va fi rezervată sistemului de operare. Dați click pe OK.

Manual de instalare Windows 7 - Crearea partiției System Reserved

Cu spațiul rămas nealocat (în cazul în care nu ați utilizat tot spatiul de pe Hard Disk pentru găzduirea partiției C, lucru nerecomandat), veți crea o nouă partiție, partiția de date, cunoscuta în rândul utilizatorilor de Windows cu numele de Partiția D.

Manual de instalare Windows 7 - Crearea partiției D

Deoarece veți folosi tot spațiul rămas disponibil pe Hard Disk, nu va fi necesar să introduceți nicio valoare în caseta Size. Dați click pe New, apoi pe Apply:

Manual de instalare Windows 7 - Alocarea spațiului partiției D

1.4. Manual de instalare Windows 7 – Instalarea propriu-zisă

Pentru instalarea Windows 7 în prima partiție creată, selectați-o și dați click pe Next:

Manual de instalare Windows 7 - Instalarea propriu-zisă

Asistentul de instalare a Windows 7 va începe să copieze fișierele necesare instalării, să le expandeze, apoi să efectueze instalarea propriu-zisă a sistemului de operare. Acest proces, în funcție de resursele și calitatea componentelor calculatorului, poate dura mai mult sau mai puțin, dar în niciun caz n-ar trebui să depășească 60 de minute.

Manual de instalare Windows 7 - Expanding files

Pe durata instalării calculatorul se va opri și va reporni automat (se va restarta). E posibil ca înainte de repornire să ni se ceară apăsarea unei taste pentru pornirea de pe mediul de instalare. Ignorați respectivul mesaj dacă nu doriți să reluați instalarea de la început!

1.5. Manual de instalare Windows 7 – Nume de utilizator, nume PC

După ce instalarea sistemului de operare a fost realizată, vi se va cere să introduceți un nume de utilizator și un nume cu care va fi identificat computerul în rețea.

Numele de utilizator este totodată și cel cu care vă veți autentifica (loga) în Windows la fiecare pornire a calculatorului. Introduceți în casete numele dorite, apoi apăsați Next.

Manual de instalare Windows 7 - Nume de utilizator și nume computer

Vă recomand să le completați pe ambele manual, iar asta, după cum v-am spus și mai sus, deoarece mai târziu vă va fi mult mai ușor să identificați respectivul calculator în rețeaua domestică sau orice altă rețea.

1.6. Manual de instalare Windows 7 – Parola și indiciul

Următorul pas constă în introducerea unei parole și a unui indiciu care vă va ajuta să vă reamintiți parola de acces la contul de utilizator propriu în caz că o uitați.

Manual de instalare Windows 7 - Configurare parola

După introducerea ambelor informații solicitate, dați click pe Next pentru a trece mai departe.

1.7. Manual de instalare Windows 7 – Actualizările

La final, adică înainte de a putea începe să folosiți calculatorul, vi se va cere să alegeți cum vreți să fie instalate actualizările. Actualizările sunt importante pentru buna funcționare a Windows 7, dar și pentru a-l proteja pe acesta de atacurile cunoscute.

Astfel, sfatul meu este să optați pentru instalarea tuturor actualizărilor, lucru pe care îl puteți face dând click pe prima opțiune afișată, respectiv Use recommended settings.

Manual de instalare Windows 7 - Instalarea actualizarilor

Cam asta ar fi tot! Bun venit în rândul utilizatorilor de Windows 7! Iar dacă tot ați ajuns aici, cred că puteți trece la pasul următor, adică la configurarea Windows 7 după instalare:

Dacă aveți nelămuriri sau întrebări care țin de instalarea Windows 7, eu și colegii mei vă stăm la dispoziție și vom încerca să vă ajutăm. Tot ce aveți de făcut este să ni le faceți cunoscute trimițăndu-le sub forma unui comentariu la acest tutorial.

7 Comentarii

 1. Salut tuturor. Am o problema cu instalarea windows. Parcurg toti pasii iar cand copiaza d p cd pt instalare se opreste la 14-20% si nu mai merge. Cate odata o ia singur d la capat. Ce trebuie facut? Multumesc.
  Imi zice ca windows cannot install required files. Make sure all files required for installatiom are available, and restart the installation. Error code 0x80070001.

  1. Cris iti recomand si urmatoarele articole relevante in ideea in care doresti sa-ti optimizezi sistemul de operare, mergand pe aceeasi nota, configurarea sistemului de operare post instalare.
   Link-uri articole:
   1) http://cristianls.ro/configurare-optimizare-windows-7-dupa-instalare-prima-parte/
   2) http://cristianls.ro/ajustari-windows-registry-sistem-rapid/ / http://cristianls.ro/dezactiveaza-functia-autoplay-autorun-sistemele-operare-windows-7-3-metode/ .

 2. Salut tuturor.Am un laptop Asus Rog GL552JX pe care am un hdd sata 3 1tb si pe slotul m,2 un ssd 256 adata. dupa ce instalez win 7 pe ssd m.2 256gb la restart sistemul nu vede cele treipartitii facute pe hdd 1tb , precizez ca am intrat cu clic dreapta pe my computeram am dat add la partitii , le-am alocat litere , nume , dupa enter le vede insa la restart nu, unde gresesc ? multumesc .

 3. salut, la instalarea win 7, am facut un stick bootabil, am ajuns pana in pasul in care imi copie fisierele, apoi când da restart o ia de la inceput…cauza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.