Program de verificat memoria RAM

Un program de verificat memoria RAM are scopul de a ne înștiința dacă există vreo problemă cu modulele de memorie RAM instalate în calculator. Cu alte cuvinte, dacă unul dintre module este defect, acest program ne va face cunoscut acest lucru, iar noi vom ști că trebuie înlocuit cât mai curând.

Deși există și programe de verificat memoria RAM ce pot fi rulate în Windows, la fel ca orice alt program, Memtest86, adică cel despre care vă voi vorbi în continuare, trebuie rulat de pe propriul Live CD. În acest fel, testele la care vor fi supuse modulele de memorie RAM vor oferi rezultate mult mai precise.

program de verificat memoria RAM

Pentru a verifica memoria RAM cu Memtest86, va trebui să descărcăm fie imaginea ISO a acestuia, pentru a o inscripționa ca atare pe un CD ori DVD de pe care să bootăm calculatorul, fie un progrămel simplu (Auto-installer for USB Key), care ne va permite să creăm un stick USB bootabil cu acesta, desigur, tot pentru a boota calculatorul de pe el.

Tot ce mai pot să vă spun despre Memtest86 este că dintre toate programele utilizate până acum la verificarea memoriei RAM, a fost singurul care mi-a oferit rezultate concludente, motiv pentru care nu pot să nu vi-l recomand și vouă.

Download Memtest86

Analiză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.