Modifica Internet Browser-ul implicit cu un click

Internet Browser-ul implicit, in teorie, ar trebui sa fie dintre toate cele instalate in calculatorul nostru, acela cu care ne place sa navigam, insa nu in toate situatiile se intampla asta. Chiar daca programul despre care va voi vorbi in continuare mi se pare mai inutil decat taxa de poluare —spre surprinderea mea si cu siguranta a multora dintre voi— exista cineva care a crezut ca avem nevoie de asa ceva si mai mult de atat, l-a si creat.

1-schimba_internet_browser_ul_cu_un_clickChange Default Browser este un program care ne promite schimbarea Internet Browser-ului prestabilit cu un singur click. In realitate sunt mai multe click-uri si aplicatia mai mult incurca decat descurca; am sa va spun in continuare si de ce:

 1. Pe Windows 7 de 64 biti nu a rulat automat dupa instalare (a raportat o eroare).
 2. Pentru a schimba Internet Browser-ul prestabilit trebuie inchise toate Internet Browser-ele deschise.
 3. Incredibil dar adevarat! Aplicatia necesita instalare pentru a functiona !!!

Cu alte cuvinte, o idiotenie in adevaratul sens al cuvantului daca tinem cont de faptul ca fiecare Internet Browser dispune de propria lui functie care ne permite sa facem acelasi lucru:

 • Google Chrome: Meniu Google Chrome » Optiuni » Elemente de baza » Browser Prestabilit » Setati Google Chrome ca browser prestabilit.
 • Firefox: Firefox » Optiuni » Optiuni » Avansat » General » Optiunile implicite ale sistemului » Verifica Acum » Da.
 • Internet Explorer 9: Tools (Alt+X) » Internet Options » Programs » Make default.
 • Opera: Opera » Settings » Preferences… » Advanced » Programs » Check if Opera is default browser on startup. Inchideti si redeschideti Opera. Raspuneti cu da veti fi intrebati daca doriti sa-l setati ca browser prestabilit.

Acum vin eu si intreb: Fiind atat de simplu sa setam Internet Browser-ul implicit de ce naiba am avea nevoie de o aplicatie precum Change Default Browser ?!? E simplu: N-avem!

Daca totusi mai exista cineva interesat de program —dar ma indoiesc— las si un link de download pe care sper ca nu-l va utiliza nimeni.

Download Change Default Browser

4 Comentarii

 1. Nu mă mai mir de ciudăţeniile mele…ce să mai zic de ale altora ?…
  Oricum…mulţumesc pentru munca depusă pe forwindows.

 2. Foarte interesant programul, atat de interesant si de folositor incat ma mira faptul ca ai postat link pentru descarcare si nu ai initiat un concurs pentru al putea avea. :)) Cristian ? Ce mai faci? Care mai e viata ta? Mai intra si tu pe mess am sa iti dau ceva care te va bucura si in acelasi timp te va ajuta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.