Modifică mărimea unei partiții cu Partition Wizard

Hard disk-ul este una dintre componentele principale ale unui calculator. Este normal, pe el avem instalat sistemul de operare și programele aferente și tot pe hard disk stocăm toate datele personale. Gestionarea, respectiv partiționarea unui hard disk este necesară în scopul organizării conținutului stocat în partiții, pe diferite categorii, preferințe.

Un program gratuit de partiționare util atât unui începător, dar și unui utilizator avansat, este Partition Wizard, al celor de la MiniTool. Cu o interfață tipică unui manager de hard disk, programul oferă toate opțiunile necesare utilizatorului casnic.

Redimensionarea unei partitii

Selectând un hard disk sau o partiție în lista respectivă, în partea stângă aveți la dispoziție toate operațiunile valabile, operațiuni care pot fi accesate și din meniul superior în tab-urile respective, Disk și Partition.

De exemplu, redimensionarea unei partiții sau hard disk se poate realiza selectând opțiunea Move/Resize Partition în panoul stâng, meniul superior, sau din meniul contextual al hard disk-ului sau partiției respective. Apoi mutați cursorul mouse pe partiție până la obținerea valorii dorite. Operațiunea fiind în așteptare, va trebui să apăsați butonul Apply. Vă recomand verificarea în amănunt a măsurilor luate, pentru a evita pierderea de date. În caz că doriți să modificați valorile inițiale, butonul Undo sau Discard anulează respectiva operațiune.

Redimensionarea partitiei cu MiniTool Partition Wizard

Pentru copierea unui hard disk sau a unei partiții pe alt hard disk (SSD), opțiunea Wizard din meniul superior vă va ghida până la finalizarea operațiunii. Dacă doriți să creați un mediu boot-abil cu acest program, opțiunea Bootable CD va deschide o pagină web de unde veți descărca imaginea .ISO pe care mai apoi o veți inscripționa pe un CD sau stick USB.

Partition Wizard suportă cunoscutele formate de fișiere FAT și NTFS, având suport pentru discuri MBR, GPT, discuri dinamice, UEFI Boot, cu posibilitatea de conversie între aceste tipuri și formate de discuri. Programul poate fi rulat în toate versiunile Windows.

Download Partition Wizard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.