Defragmentarea hardului (Hard Disk-ului) cu Puran Defrag

Defragmentarea hard disk-ului ocupă un loc important în menținerea și rularea unui sistem de operare în parametri optimi. Editarea, descărcarea, ștergerea, mutarea fișierelor lasă urme pe hard disk, astfel citirea este îngreunată din cauza fragmentării lor. Utilitarul sistemului de operare Windows, nu satisface pretențiile tuturor utilizatorilor. De aceea vă propun spre testare ultima versiune a Puran Defrag.

Defragmentarea Hardului (Hard Disk-ului) cu Puran Defrag

Interfața programului este simplă, etalând partițiile hard disk-ului. Ca în orice program defragmentator, prima dată va trebui să analizăm gradul de fragmentare al partițiilor. Deci, click pe Analyze.

În funcție de rezultatul afișat în secțiunea Last Report, vom executa defragmentarea. Mai întâi să vedem ce caracteristici ne oferă programul. În tab-ul Additional Operations, opțiunea Puran Intelligent Optimizer (PIOZR) reprezintă o tehnologie proprie dezvoltatorilor de la Puran, plasează fișierele cel mai des accesate în sectoarele cele mai rapide ale hard disk-ului, respectiv la începutul său.

De asemenea, trebuie menționată consolidarea directoarelor, respectiv plasarea lor în zone contigue, pentru o accesare cât mai rapidă. Tot în această secțiune vă recomand să excludeți din procesul de defragmentare fișierele de mari dimensiuni, respectiv fișierele media (filme, muzică, etc), scurtând semnificativ procesul.

excluderi de la defragmentare

Puran Defrag poate fi considerat un program care după instalare și setare, poți uita de el datorită funcției de defragmentare automată. Chiar dacă nu ești expert, opțiunea Add Recommended va face totul foarte simplu.

optiuni recomandate

Revenind la interfața principală a programului, opțiunea Boot Time Defrag oferă posibilitatea executării defragmentării în timpul bootării, înainte de încărcarea sistemului de operare. Acest lucru este deosebit de util, în primul rând, defragmentarea este mult mai eficientă, unele fișiere fiind blocate, utilizate în Windows, nepermițând defragmentarea, în al doilea rând, procesul se execută mult mai rapid. Acest mod este de preferat a fi executat săptămânal, așa cum este recomandat în opțiunea Add Recommended.

defragmentare in timpul bootarii

Puran Defrag, prin calitățile sale, poate rivaliza cu alte programe cu nume mai „sunătoare”, fiind suficient pentru utilizatorul casnic începător sau avansat.

Download Auslogics Disk Defrag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.