Efectul Aero și caracteristicile sale, în Windows XP

Activitatea la calculator presupune deschiderea mai multor ferestre pe desktop, navigarea în fiecare fereastră, etc. Pentru a ne ușura această activitate, trebuie să le aranjăm în diferite locuri pe desktop și, destul de incomod, să le redimensionăm pentru a avea conținutul la vedere. În aceste cazuri, AquaSnap, un mic program gratuit, ne poate fi de un real folos, redimensionând automat ferestrele de pe desktop, plus alte efecte vizuale de excepție.

Efectul Aero in Windows XP

AquaSnap se poate instala pe Hard Disk, sau poate rula în versiune portabilă. Pentru a rula versiunea portabilă, după extragerea arhivei, rulați fișierul AquaSnap.Daemon.exe, chiar dacă sistemul de operare este pe 64-bit. Programul îl veți găsi în zona de notificare, unde îl veți accesa și configura selectând opțiunea Settings.

În tab-ul General se poate seta să pornească odată cu sistemul de operare. Tab-ul AquaSnap permite alegerea tipului ferestrei, a modului de fixare și poziția sa pe desktop. AquaStretch oferă modurile de rulare a caracteristicii și felul cum se utilizează.

AquaStretch

AquaShake și Appearance conține diverse opțiuni de personalizare a indicatorului AquaSnap, teme ale indicatorului, parametri efectului Shake, etc. Efectul AquaGlass (similar Aero Glass din Windows 7), va reduce opacitatea unei ferestre atunci când va fi trasă cu drag&drop pe desktop, un efect destul de plăcut. Cursorul respectiv permite ajustarea transparenței ferestrelor.

AquaGlass

În privința consumului de resurse nu trebuie să vă faceți griji, AquaSnap rulând cu aproximativ 2MB consum RAM și 0% CPU

Download AquaSnap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.