Monitorizează activitatea și traficul conexiunii la Internet, direct din bara de activități!

NetSpeedMonitor nu prea poate fi catalogat drept un utilitar Windows în adevăratul sens al cuvântului, dacă nu trecem cu vederea peste faptul că până și modemurile 3G oferite în actualitate de către operatorii locali de telefonie mobilă ne oferă trafic nelimitat (da, rămân de aceeași părere chiar și în condițiile în care, în majoritatea cazurilor, viteza conexiunii scade simțitor după depășirea pragului stabilit în tipul de abonament contractat). Dar veți înțelege imediat de ce spun toate astea…

activitatea retelei in bara de activitati

NetSpeedMonitor a fost creat în scopul oferirii unui control total asupra traficului realizat de conexiunea la Internet, a cărei interfață, după cum poate fi observat în imaginea superioară, a fost concepută în așa fel încât să se integreze perfect în sistemele de operare Windows.

monitor trafic Internet

Pe durata funcționării sale, programul înregistrează jurnale care cuprind informații detaliate despre traficul realizat de rețea, site-urile și serviciile online la care ne-am conectat, precum și despre traficul generat de aplicațiile instalate în sistem; cu alte cuvinte, avem în fața ochilor noștri o aplicație aproape perfectă pentru un administrator de rețele al… NASA.

Dar, din fericire pentru toți cei care au fost seduși de modul în care NetSpeedMonitor afișează activitatea conexiunii, acesta permite dezactivarea creării automate a jurnalelor de care atât de mult ne ferim în ultima vreme, transformându-se automat într-un „utilitar de efect”; da, „chestia aia” inutilă care ne încântă privirile suficient pentru a o păstra…

dezactivarea crearii jurnalelor

Hei! Înainte de a începe să aruncați cu ouă după mine, gândiți-vă că se pot ivi momente în care s-ar putea să aveți nevoie de o astfel de aplicație pentru a știi „dacă mai aveți Internet de-un film cu multă acțiune…”. Până la urmă se pare că am reușit să ies basma curată și din asta…

 Download NetSpeedMonitor

19 Comentarii

 1. deschid internetu pe crome se deschide normal cand dau clic pe gmail imi apare https blocat dar cand dau deexemplu pe youtube merge ce are nu stiu va rog sa ma ajutati va multumesc mult

  1. Google Chrome » Setări » În culise » HTTPS/SSS » dezactivează „Verificați dacă certificatul serverului a fost revocat”.

 2. Eu folosesc Rainmeter.
  Am un widget la el care imi spune ip-ul,download-ul si upload-ul.
  Ce parere ai despre rainmeter Cristian?

 3. Sa nu rîzi de mine daca întreb o prostie,dar am specificat ca sînt începatoare.De aceea am nevoie de ajutorul tau.Am instalat programul de mai sus,dar nu înteleg de ce sînt cifrele atît de schimbatoare si mai mult pe 0,00.Am facut Speedtest-ul si î-mi arata U 6.30 si D o,83Mbps.Iar programul respectiv U de la 0,00 la 2,81,1,66,0,37 iarasi 0,00 si tot asa.Iar D nici nu mai vb.e mai mult pe 0.00,0,48kbit/s.Tin sa precizez ca am antena pt.internet si nu e fix,dar nu coboara mai jos de 4Mbps.Multumesc anticipat.

  1. Mirabela, una e viteza, alta e traficul. Să mă explic… O mașină poate merge cu 120 KM/h dar asta nu vrea să spună că este în continuă mișcare. Există momente în care stă pe loc, în care merge cu 1 KM/h, etc.
   La fel și cu programul ăsta. Îți indică ce transfer de date se realizează în acel moment. Acum ai înțeles ?

 4. Acum o luna-doua am instalat ”austrologic internet optimizer”. De-o idee a fost foarte bun ! Dar de curînd a refuzat să mai funcţioneze . Cică perioada de probă s-a încheiat .
  Am să-l încerc şi pe acesta .
  Mulţumesc

 5. sal,dupa citeva clicuri pe icoanele de pe desktop nu mai pot sa folosesc nimic practic nu mai raspund la solicitarile mele (tate icoanele se blocheaza ) trebuie sa intru in pc sa pot folosi programele cine ma poate ajuta ….!

  …… multumesc

  ….vreau sa te felicit cristian ptr tot ce faci ptr noi cei care urmarim cu mare interes postarile tale ….mult respect numai bine ….

  1. Posibil consecinta a unui virus.
   Poti incerca o devirusare a sistemului daca doresti sa „te lupti” cu el fara sa iti mai reinstalezi toate programele preferate ori reinstalezi sistemul de operare cu toate cele trebuincioase.

 6. multumesc ptr raspuns Mrpfn , am facut devirusare de mai multe ori , am dezinstalat unele programe si le-am reinstalat nici un rezultat crezi ca poate fi windousul este o copie nu este original …!
  ………….multumesc inca o data !

  1. PS3 : Daca folosesc Url shortener , nu ma da afara din post , desi url-urile originale nici nu au fost lungi . Interesant .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.