Cum se integrează subtitrarea într-un film, inainte de a-l inscriptiona pe un disc DVD

Ultima dată când am vorbit despre integrarea subtitrărilor în filmele ce urmează a fi inscripționate pe DVD o făceam pentru a cunoaște un program simplu dar, ce-i drept, nu extraordinar. Motiv datorită căruia am reluat căutările în speranța că voi descoperi soluția perfectă. Nu, încă nu mi-am atins scopul, dar ceea ce am găsit este incontestabil cu mult peste Movie Subtitler!

cea mai simpla modalitate de adaugare a subtitrarilor

PocketDivXEncoder a fost creat pentru a optimiza și encoda filmele noastre preferate în scopul vizualizării lor pe dispozitivele mobile (PDA, PocketPC, Smartphone, .etc), însă deoarece una dintre funcțiile sale ne permite să integrăm subtitrările direct în fișierul video, îi putem da fără probleme altă utilizare decât cea pentru care  a fost destinat inițial.

La deschiderea programului, vom fi întrebați pentru ce dispozitiv dorim să pregătim filmul cu care vom lucra. Pentru compatibilitatea cu sistemele Home Cinema (DVD Player, etc), alegem ultima opțiune din listă:

selectarea dispozitivului de redare

Următorul pas constă în selectarea filmului în care vom integra subtitrarea (săgeata n° 1), încărcarea subtitrării ce va fi utilizată (săgeata n° 2) apoi, alegerea folderului în care va fi salvat fișierul video rezultat (săgeata n° 3):

cum poti adauga subtitrari unui film

Opțional, putem ajusta calitatea video a fișierului rezultat, modificând parametri afișați la „Output Options (AVI) file„. Inițiem procedura de encodare dând click pe butonul „Encode now„:

encode now

V-am avertizat încă de la început că PocketDivXEncoder nu este aplicația perfectă, așa că nu plângeți când observați că procesul durează o veșnicie (aproximativ 30-40 de minute); chiar și în condițiile în care pentru o aplicație portabilă nu este un timp deloc rău…

Download PocketDivXEncoder

20 Comentarii

 1. Sa sti ca de la articolul anterior pe tema asta am mai cautat si eu programe dar care sa integreze subtitrarea rapid nu prea sunt. Mai e un program comercial AVS Video Editor care poate pune subtitrari la filme dar nu stiu sigur daca o integreaza in film, poti face tu o verificare ceva daca vrei. Pe mine nu ma intereseaza daca e comercial sau nu, vreau sa fie unul bun.

 2. Am urmat pas cu pas instructiunile dvs. dl.Cristian… si degeaba.
  Chiar de 3 ori am reluat procesul.
  Nu integreaza nici o subtitrare..,imi pare rau…

  1. Deci, dacă ai urmat instrucțiunile, e imposibil să nu integreze subtitrarea. Ceva ai omis, sunt sigur de asta. Apropo, în ce format erau subtitrarea ?!?

 3. folositi fratilor „Aviaddxsubs”,este moca si in 3 min. s-a terminat treaba cu succes.
  se configureaza usor,ca sa va arate si diacriticele.
  succes

  1. in caz ca vezi asta…:)programul recomandat de time modifica rezolutia filmului.Am mai folosit programe de integrat subtitrari dar imi modifica rezolutia.

 4. Multumesc pentru acest articol! Este foarte folositor! Iar referitor la ce au spus ceilalti: daca le stiti pe toate de ce mai intrati pe internet?

  1. Copec, nici vorbă. Verifică in SPAM. Și apropo, nimic de „domnule”; Cu „Cristian” e mai mult decât suficient! :)

 5. multam Cristian , PocketDivXEncoder isi face treaba bine , numai ca nu stiu care-i codul la subtitrarea in limba romana si-mi apare in loc de sh ceva cu o litera subliniaata.Ai idee cum trebuie setat fontul in casuta CP: ?

 6. tin sa va anunt ca eu am un program care nu il voi schimba cu nici unu care este mentionat pe aici….este foarte bun…nu tine cont de subtitrare, si face filmele foarte bine.
  Programul se numeste VSO Software ConverterXto DVD…..e mult prea bun..chiar daca dureaza o ora sa il faci in format dvd….eu zic ca merita…nu tine cont de formatul video sau titrarii….succes

 7. Salutare tuturor!
  Din intamplare,cautand ceva pe google despre dvd ,am dat de acest site.Si cand am vazut aceasta postare despre cum se pune o subtitrare mia venit sa rad putin,sper ca nu va suparati.
  Daca doriti sa puneti o subtitrare pe un film format dvd,aveti nevoie de mai multe programe ,nu de unul singur,iar programul de mai sus,cu siguranta e de o calitate mult inferioara asteptarilor noastre.
  Aceste programe de care va spuneam,lucreaza impreuna pentru un obiectiv final,adica un film cu subtitrare romaneasca,si credeti-ma ca stiu ce vorbesc,avand o colectie de dvd-uri arse in numar de vreo 2000 de filme,toate cu subtitrari facute de mine.
  Inainte de a va da lista cu programele necesare,vreau sa va amintesc ca trebuiesc respectate legile copyright-ului si trebuiesc folosite in scop personal,non-comercial,caci altfel riscati sanctiuni,daca veti fi vazuti.

  Lista

  1. PGC DEMUX -desface filmul in format dvd in toate detaliile
  2. MUXMAN -repune detaliile desfacute+modificari
  3. VOBBLANKER-repune toate detaliile facute in Muxman in folderul DVD ,VIDEO_TS
  4. SUBTITLE WORKSHOP -corecteaza erorile din subtitrare
  5. SUBTITLE CREATOR -sincronizeaza o subtitrare dupa alta existenta deja in foloderul dvd initial
  6. DVD SHRINK-va ajuta ca folderul VIDEO_TS sa devina imagine iso

  Nu va voi explica cum functioneaza fiecare in parte,urmariti videotutoriale ca sa reusiti,dar va spun ca toate aceste programe lucreaza impreuna pentru un scop final,acela de a avea un film DVD cu subtitrare romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.