Program de descărcat filme

Dacă sunteți în căutarea unui program de descărcat filme, sunt convins că unul dintre cele prezentate în continuare vor corespunde perfect necesităților voastre. Recomandarea mea este să descărcați filme din rețeaua Bittorrent, aceasta fiind cea mai simplă metodă, însă, dacă doriți să cunoașteți metode alternative, oricare dintre programele de mai jos sunt utile.

viteză descărcare torrent

Vom începe lista cu Vuze, un program de descărcat filme care include un player propriu cu care vei putea reda filmele descărcate de pe Internet, descărcările se realizează foarte rapid deoarece filmele sunt obținute prin rețelele bittorrent, nu abuzează de resursele calculatorului și-n plus mai este și foarte ușor de utilizat.

Program de descărcat filme, seriale și emisiuni TV: Vuze

Program de descarcat filme Am folosit pentru prima dată programul Vuze în urmă cu aproximativ patru ani și de atunci am apelat la el ori de câte ori doream să descarc un film fără a fi nevoit să-l caut pe cont propriu în site-urile cu torrenti.

E drept că nu întotdeauna căutările mele au avut rezultatul pe care-l speram însă ca normă generala totul a funcționat „ca pe ață” și da, au existat și cazuri în care filmul se descărca mult mai lent decât de obicei însă asta se întâmplă cu precădere în situațiile în care fie filmul este prea vechi, fie prea nou și încă nu există seeders ori numărul acestora este mic.

Spre diferență de alte programe de descărcat muzică și / sau filme, Vuze este de obicei primul la care ajung noutățile cinematografice și asta se întâmplă tot datorită rețelelor bittorrent; și unde apar prima dată filmele noi dacă nu pe torrenți ?!?

Cu Vuze putem descărca atât filme cât și muzică, programe, jocuri, documente, wallpapere, s.a.m.d.

Din punct de vedere al cerințelor hardware minime pentru rularea sa, dacă ținem cont de faptul că mai toate calculatoarele fabricate în ultimii ani vin echipate cu minim un procesor de 1 GHz și 1 GB de memorie RAM, cred că nu este cazul să ne facem griji. Totuși, la fel ca în cazul programului Ares, nu trebuie să forțăm nota și să descărcăm simultan mai mult de 3 fișiere dacă hardware-ul calculatorului nostru este modest.

Filmele se descarcă cel mai rapid de pe trackere (torrente)

Dintre toate modalitățile de descărcare, inclusiv a celor efectuate prin intermediul programelor specializate acestei acțiuni, filmele se descarcă cel mai rapid de pe trackere, de unde pot fi obținute nu doar filme, ci fișiere de orice tip, inclusiv muzică, imagini, programe sau jocuri.

În România dispunem de două trackere actualizate zilnic, scenefz și filelist, iar avantajul față de trackerele internaționale e că acestea pun la dispoziția utilizatorilor săi filme cu subtitrare în limba română și desene animate dublate în română pentru a fi înțelese de cei mai mici membri ai casei. Dezavantajul e că pe ambele trebuie creat un cont —pe filelist este inclusiv nevoie de invitație— și autentificarea în acestea este obligatorie pentru a putea descărca fișiere, iar descărcările pot fi condiționate de timpul rămas „la seed” după descărcarea fișierelor.

descarcare filme de pe trackereDescărcările efectuate prin intermediul trackerelor au la bază protocolul peer-to-peer, o tehnologie care permite distribuirea de conținut între mai mulți utilizatori. Cu alte cuvinte, dacă eu descarc un film, după ce aceasta a fost descărcat în calculatorul meu, dacă păstrez filmul și programul pornit în calculator, atunci când altcineva va dori să descarce respectivul film îl va obține de la mine și de la alți utilizatori care l-au descărcat deja.

Fișierele se descarcă la o viteză foarte mare fiindcă această tehnologie permite construirea fișierului descărcat din mai multe surse, de obicei cele mai apropiate de cel care descarcă. Dacă toți cei care au descărcat acel fișier în șterg din computer după descărcare, acesta nu va mai putea fi descărcat de alți utilizatori.

„Statul la seed” reprezintă păstrarea fișierului descărcat în programul cu care a fost obținut, iar programul menținut activ cât mai mult timp, pentru ca acesta să poată oferi și altor utilizatori fișierul. Practica se recompensează cu „puncte de rație”.

tracker filelist

Unul dintre cele mai renumite programe de descărcat fișiere pe torrente este µTorrent, dar puteți folosi oricare dintre programele asemănătoare recomandate în această listă. Eu prefer qBittorrent fiindcă e foarte simplu, are un consum redus de resurse și e foarte ușor de utilizat.

Pentru a putea descărca un film de astfel de trackere (sau orice alt fișier), mai întâi va trebui să descărcați în computer fișierul torrent. La salvare, îi puteți da orice nume doriți, acest lucru nu-i va afecta funcționarea, informațiile de care clientul BitTorrent are nevoie pentru a-l localiza se află în conținutul acestuia.

salvare fișier torrent a fișierului ce va fi descărcat

După descărcarea fișierului torrent, deschideți aplicația torrent preferată, qBittorrent de exemplu, și faceți click pe butonul Adăugare fișier torrent.

qBittorrent - adaugare fisier

Se va deschide o fereastră a Windows Explorer. Cu ajutorul acesteia, accesați folderul în care ați salvat fișierul torrent, faceți click pe acesta și apăsați butonul Deschidere.

încarcare fișier torrent în qbittorrent

La deschiderea sa, aplicația qBittorrent va afișa opțiunile disponibile și câteva informații despre fișierul torrent încărcat. În aceasta veți putea alege, printre altele, modul de gestionare, locul în care va fi salvat fișierul descărcat (în exemplul dat fiind vorba de fișierul video și subtitrarea filmului), etc.

conținut fișier torrent

După încărcare, clientul BitTorrent se va conecta la tracker și-i va solicita fișierul sau fisierele pe care intenționați să le descărcați. Viteza de descărcare poate varia de la caz la caz și este determinata de viteza conexiunii la internet a computerului de pe care realizați descărcarea și de sursele existente (persoane care au descărcat înaintea voastră filmul respectiv dar încă nu l-au șters din clientul BitTorrent).

viteză descărcare torrent

După descărcare, filmul se va afla în locul în care i-ați indicat aplicației că doriți să îl salveze. Accesați respectivul folder și deschideți fișierul în programul de văzut filme preferat.

Dacă trackerul de pe care l-ați descărcat ține cont de asta, pentru a nu fi blocați păstrați câteva zile filmul în clientul BitTorrent și asigurați-vă că acesta pornește zilnic. Cu cât mai mult timp veți partaja respectivul film în computer, cu atât mai mare va fi recompensa.

contribuirea la distribuirea fișierelor torrent

Dacă toți cei care au descarcat filmul în vor șterge din aplicație, acesta nu va mai fi disponibil pentru alți doritori, de aici importanța deosebită pe care trackerele o dau timpului în care ați contribuit la distribuirea lui, asigurându-i disponibilitatea.

Alte programe de descărcat filme pe care le recomand

Alte programe de descarcat filmeDin cauza modului de funcționare a programului Vuze multe persoane renunța la el chiar după primele minute de utilizare pentru a reporni în căutarea oricărui alt soft mai simplu de folosit; un motiv suficient pentru a vă recomanda încă doua programe de descărcat filme pe care le-am folosit de-a lungul timpului și de funcționarea cărora am fost suficient de mulțumit încât să am curajul să vi le recomand și vouă. Dar haideți să nu mai pierdem timpul și să vă arăt despre ce este vorba…

  1. Ares Galaxy: probabil ați mai auzit vorbindu-se despre  el deoarece este un program care a devenit foarte popular datorită faptului ca realizează descărcările (filme, muzică, programe, etc.) foarte rapid, este extrem de ușor de folosit, gratuit și compatibil cu toate sistemele de operare Windows. N-am să întru în detalii deoarece am vorbit deja despre el în articolul pe care-l puteți citi dacă faceți click aici; articol în care a fost prezentat datorită timpului record în care realizează descărcările ca fiind unul din programele ideale pentru downloadarea melodiilor de pe Internet.
  2. iMesh: și despre acesta am vorbit pe blog în articolul „Program de downloadat filme„; articol în care am spus cam tot ceea ce trebuia spus despre el.

Odată ajunși aici nu vă mai rămâne decât să probați programele prezentate mai sus, pentru a decide voi înșivă care se adaptează cel mai bine necesităților și preferințelor voastre. Bineînțeles, dacă printre cei care au citit acest articol se numără și persoane care cunosc alte programe asemănătoare le-aș fi recunoscător dacă ne-ar vorbi tuturor despre ele. Cum adică „De ce ar face asta ?!?” Deoarece veștile bune trebuie întotdeauna duse mai departe.

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.