Program de descarcat muzica

Pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun program de descărcat muzica de pe Internet, am să vă vorbesc despre aplicațiile pe care le folosesc (sau le-am folosit la un moment dat) pentru a descărca melodiile pe care le-am auzit în club ori la radio, și mi-au plăcut îndeajuns încât să fiu tentat să le descarc pentru a le putea asculta pe iPod atunci când mă aflu într-un mijloc de transport în comun.

Program de descărcat muzica: Songr

Unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică este Songr, program despre care v-am vorbit în repetate rânduri pe blogul personal. Acesta este rapid, iar descărcarea melodiilor cu ajutorul său a fost simplificată într-atât încât, după cum veți vedea, Songr e ușor de obținut, instalat și utilizat.

Songr este un program gratuit cu care, după cum ați văzut și în video-ul de mai sus, putem descărca muzică de pe diverse site-uri de file-sharing.

rollback to songr 1 pentru afisarea listeiDacă preferați ca Songr să vă afișeze, așa cum ați văzut în video, o listă a rezultatelor, îl puteți configura ca atare dând click pe opțiunea Rollback to Songr 1 din meniul Fișier.

Pentru a descărca gratis muzică de pe internet folosind Songr, tastați în caseta de căutare aflată în partea dreaptă a barei sale superioare, numele melodiei, al formației ori al artistului care o interpretează.

De asemenea, puteți efectua căutări după numele albumului în care aceasta a fost inclusă. După introducerea cuvintelor care vă pot ajuta să găsiți melodia dorită apăsați tasta Enter ori dați click pe lupa de lângă caseta de căutare.

Songr va afișa atunci o fereastră în care vă va oferi un rezumat al formației sau interpretului melodiei căutate, un buton de pauză, unul de trecere mai departe și altul —săgețica îndreptată în jos— care vă va oferi posibilitatea de a asculta altă variantă a melodiei, ori altă melodie interpretată de același artist.

Songr se folosește de serverele site-urilor Audiodump.com, BeeMp3.com, DilanDau.com, 4shared.com, Goear.com, Hypster.com, Iask.com, JustHearIt.com, Kohit.net, Mp3000.net, Mp3Realm.org, Mpeg-Search.com, Skreemr.com, Socbay.com, Soso.com, Wrzuta.pl pentru a localiza, selecta și oferi la download cea mai de calitate versiune a melodiilor.

Download Songr

Program de descărcat muzică din rețele P2P: Ares

Programe de descărcat muzicăAres este unul dintre cele mai rapide programe de descărcat muzică și filme de pe Internet. Are o interfață îngrijită, este foarte intuitiv și permite efectuarea căutărilor în funcție de tipul fișierului dorit. Singura sa problemă este cea a conexiunii. Dacă PC-ul se află în spatele unui router în care n-au fost deschise porturi care să permită traficul efectuat de Ares, programul nu va oferi rezultate la niciuna dintre căutările efectuate.

Program de descarcat muzicaMulți vor spune că Ares (al doilea program de descarcat muzică despre care vă voi vorbi) nu este chiar cea mai bună soluție pentru a downloada melodii de pe Internet ci din contră, o aplicație care de cele mai multe ori nu se lasă conectată; o afirmație pe cât de adevărată în cazul în care avem acces la Internet prin intermediul unui router, pe atât de falsă în cazul în care conexiunea se realizează prin cablu.

Oricum, în cazul în care observați că Ares nu se conectează, deschideți în router portul utilizat de acesta (îl găsiți în Control Panel » Transfer » Accept incoming connections on port) și aplicația va rula perfect.

Deschidere port în router pentru Ares Galaxy

O altă opțiune ar fi să cereți aplicației să utilizeze un port deschis deja, cum ar fi portul configurat pentru uTorrent, dar procedați în funcție de  oricum, faceți cum vi se pare mai ușor.

De ce Ares și nu eMule, Vuze sau o altă aplicație peer-to-peer (în continuare P2P) ?!? Din simplul motiv că acesta descarcă fișierele mult mai rapid decât oricare dintre aplicațiile P2P similare pe care le-am încercat până acum.

Vă recomand să nu instalați Ares în calculatoarele cu:

 • Windows XP și mai puțin de 1 GB de memorie RAM instalată.
 • Windows Vista sau Windows 7 și mai puțin de 2 GB de memorie RAM instalată.

Mai mult de atât, pentru o performanță mai bună, nu vă recomand să descarcați cu Ares mai mult de 10 fișiere simultan. În cazul în care nu veți opta pentru limitarea numărului de conexiuni simultane sau a benzii alocate, sau dacă descărcați în același timp mai multe fișiere de mari dimensiuni, cum ar fi filmele, Ares are prostul obicei de a acapara toate resursele calculatorului, ajungându-se chiar la situația de a paraliza sistemul de operare.

Download Ares

Cel mai bun program de descărcat muzică

Din punctul meu de vedere, cel mai bun program de descărcat muzică rămâne cel pe care l-am descoperit cu foarte puțin timp în urmă și anume music2pc, cel mai simplu program de descărcat muzică de pe Internet cu care ați avut sau veți avea de-a face vreodată!

Pentru a înțelege de ce am o părere atât de bună despre el vă recomand să faceți click aici. Tot în același loc veți găsi mai multe detalii despre modul în care funcționează precum și un link pentru a-l descărca.

Descărcarea se efectuează din două surse principale, surse pe care le puteți selecta în funcție de preferințe sau rezultatele oferite la căutări, bifând caseta aferentă fiecăreia dintre acestea: search provider 1 și search provider 2.

Rapiditatea cu care acest program de descărcat melodii obține fișierele, se datorează în principal faptului că acesta nu se bazează pe protocoale P2P precum Ares, eMule, s.a.m.d., ci pe download direct. Pentru a localiza rapid melodiile dorite de utilizator, acesta le caută atât în serverele serviciului Grooveshark cât și în serverele altor câtorva zeci de site-uri / servicii muzicale similare.

Program de descărcat muzică - Music2pc

Deși dispune și de o versiune convențională, adică una care trebuie instalată pentru a putea descărca muzică în calculator, acesta este disponibil și în variantă portabilă, putând fi utilizat fără a altera configurarea actuală a sistemului de operare.

Program de descărcat muzică de pe serverele GrooveShark

În unul din articolele mai recente v-am vorbit despre GrooveDown!; un program de descărcat muzică direct de pe serverele cunoscutului serviciu de streaming, Grooveshark.

Program de descărcat muzică - GrooveDown GrooveDown!, chiar dacă este programul perfect pentru a descărca cele mai noi melodii, nu ne va fi de mare ajutor atunci când vom dori să downloadăm șlagărele anilor trecuți. Nici de această dată nu voi intra în amănunte deoarece am spus deja cam tot ce trebuia spus despre el în articolul pe care îl puteți citi dacă faceți click aici.

Alte programe de descărcat muzică

De-a lungul timpului am folosit și alte programe de descărcat muzică decât cele prezentate mai sus însă nu pentru foarte mult timp deoarece dintr-un motiv sau altul mi-au displăcut suficient încât să le caut rapid un substitut.

Știu că o să vi se pară o chestie stupida însa la majoritatea dintre ele am renunțat deoarece nu-mi plăcea interfața lor și la cum sunt eu, indiferent cât de bine ar funcționa un program, dacă nu îmi place cum arată nu va face mulți purici în calculatorul meu. Oricum, având în vedere că gusturile nu se discută există posibilitatea ca ceea ce mi-a displăcut mie să fie exact ceea ce vă place vouă și din acest motiv n-am să închei articolul înainte de a publica o listă cu cele mai bune dintre ele:

Merită cunoscute și următoarele programe de descărcat muzică

Free Music Downloader

Free Music Downloader este unul dintre cei mai noi pretendenți la un loc în lista celor mai bune programe de descărcat muzică de pe Internet, oferind față de celelalte soluții cunoscute posibilitatea de selectare a 29 de surse diferite pentru căutarea și obținerea melodiilor dorite.

La fel ca Songr și music2pc, și acesta oferă posibilitatea de folosire fără instalare, acesta putând fi lansat de pe un CD ori stick USB, fără a implica prezența sau instalarea unor dependențe sau a altor instrumente. Dacă doriți să-l probați, îl puteți descărca gratuit de aici.

zeek

z33k permite căutarea, descărcarea și redarea melodiilor MP3 disponibile în baza de date a DilanDau, unul dintre cele mai renumite servicii de streaming audio. Acesta îndeplinește și rolul de player pentru stații radio shoutcast, este ușor de utilizat și poate sincroniza automat muzica descărcată de pe internet în format MP3 în dispozitivele mobile sau serviciile de stocare cloud.

Pymaxe Music Downloader

Pymaxe Music Downloader este ușor de utilizat, cu el putem descărca muzică, video sau albume de pe site-uri de media-sharing. Ne permite să ascultăm melodiile înainte de a le descărca, oferă posibilitatea descărcării simultane a mai multor melodii, descărcarea în întregime a albumelor și conversia videoclipurilor în cele mai răspândite formate video sau audio (MP3, AAC, OGG, AVI, MPEG, MP4, PSP Video sau DVD).

Pymaxe Music Downloader este genul de program de descărcat muzică de la care nu trebuie să te aștepți la surprize, de niciunele. Rulează fără probleme, în rezultatele sale au prioritate videoclipurile, iar viteza de descărcare nu este nemaipomenită, însă permite, sau cel puțin permitea la momentul testării sale, descărcările de pe Trilulilu, eOK, Listen și MusicDumper, iar lista putând fi îmbogățită prin instalarea unor plugin-uri.

Eu îl recomand, de fiecare dată când am ocazia, mai ales datorită faptului că este un program open-source dezvoltat de un român. Poate fi descărcat de aici.

Tribler

Tribler este un program P2P descentralizat, care se bazează pe rețeaua BitTorrent. Acesta integrează un motor de căutare dotat cu un filtru care vă permite să alegeți în ce fel de doriți să fie afișate rezultatele, are aspect plăcut, este foarte intuitiv și ușor de folosit.

Tribler a fost creat de Universitatea de Tehnologie din Delft (Olanda) și este bazat pe protocolul peer-to-peer (P2P) în cadrul proiect european pentru a dezvolta un sistem de distribuție a materialelor TV prin Internet. Chiar dacă este bazat pe rețeaua bittorrent, acesta nu depinde de niciun server auxiliar pentru a afișa rezultatele, dispunând de un motor de căutare independent.

SoulSeek

Soulseek este un manager de partajare de fișiere în protocolul peer-to-peer (P2P), care oferă un număr mare de rezultate, funcție de chat, remarcabil pentru catalogul său bogat în muzică de specialitate greu de găsit pe rafturile magazinelor.

SoundFrost

SoundFrost este programul de descărcat muzică perfect pentru cei care doresc să și convertească melodiile descărcate, în oricare dintre cele 18 formate pe care le include. Programul include, de asemenea, funcție de vizualizare a videoclipului melodiei căutate, funcție de redare a acesteia înainte de descărcare, posibilitatea transferării acesteia în iTunes, partajarea acesteia peFacebook,Twitter și Google+, precum și obținerea link-ului direct către fișierul MP3.

Dacă doriți să fiți la curent cu cele mai noi și mai bune programe de descărcat muzică vă recomand să stați cu ochii pe articolul dedicat acestui subiect, actualizat periodic, format din recomandările tuturor editorilor acestui site.

10 Comentarii

 1. Este adevarat Ares 215,chiar este un program excelent. Nu forteaza calculatorul asa cum face apex sau strong dc, nu primesc comentarii stupide iar viteza are frate,il recomand mai ales celor care nu prea au la suflet apex sau strong dc.

 2. Este adevarat Ares 215,chiar este un program excelent. Nu forteaza calculatorul asa cum face apex sau strong dc, nu primesc comentarii stupide iar viteza are frate,il recomand mai ales celor care nu prea au la suflet apex sau strong dc.

 3. va recomand :
  MusicFrost -CEL mai bun program pentru download muzica HQ , FREE
  si
  SuperMp3Downloader – nu este free , are o limita de 5 melodii pe zi , dar este util

  De asemenea puteti gasi muzica pe care o puteti downloada si asculta , pe http://beemp3.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.