Cum se descarca muzica de pe Internet simplu, usor si rapid

În ultima vreme observ că tot mai mulți dintre voi mă întrebați dacă cunosc vreo metodă de a descărca muzică de pe Internet simplu, ușor și rapid. Cunosc, iar astăzi vin în întâmpinarea voastră cu un articol în care vă voi prezenta câteva dintre cele mai rapide aplicații de descărcat muzică în format MP3 din diverse servicii de streaming.

1. GrooveJaar, descarcă rapid orice melodie de pe GrooveShark

GrooveJarr, la momentul scrierii acestor rânduri încă în faza beta, este un program gratuit, portabil, care poate fi rulat în orice calculator cu Windows dacă se dispune de platforma Java instalată. Apropo, o puteți descărca tot gratuit, de aici (sursa oficială).

1-program_de_descarcat_muzica_de_pe_grooveshark

Cu GrooveJaar putem căuta melodiile după artist, după titlu sau după numele albumului din care acestea fac parte. Mai mult de atât, în panoul Tools dispunem de opțiuni pentru a vedea și descărca cele mai ascultate melodii ale zilei sau lunii curente, sau cunoaște în detaliu celelalte melodii componente ale unui album anume.

Setările și caracteristicile programului GrooveJaar

În panoul Settings avem posibilitatea de a configura numărul maxim al descărcărilor simultane, o opțiune utila pentru a nu suprasolicita computerul, precum și folderul în care vor fi salvate melodiile după descărcarea lor.

Printre caracteristicile principale ale GrooveJarr se numără funcția de recuperare a unui Playlist, cea de obținere a listei celor mai ascultate melodii, funcția de căutare a melodiilor în funcție de titlul acestora, albumul din care fac parte sau după cantautor.

Deoarece încă se lucrează la ea, doar v-am spus ca încă se află în fază beta, uneori aceasta va trebui repornită pentru a putea fi utilizată. Presupun că în viitorul apropiat problema va fi remediată de către dezvoltatorii săi, însă până atunci, dacă preferați un program mai stabil, vă recomand GrooveDown, cel prezentat în continuare.

2. GrooveDown: descarca fara batai de cap orice melodie de pe Grooveshark

Despre GrooveDown v-am vorbit chiar în primul articol publicat în acest an, mai precis aici, și cred că se înțelege fără alte explicații de ce în cazul de față nu voi intra în detalii privind utilizarea sa. De precizat, totuși, faptul că versiunea curentă este mult mai rapidă și stabilă decât cele precedente, asta deși a rămas portabil și gratuit.

2-program_de_descarcat_muzica_GrooveDown

După testele efectuate, doar știți că ne place să instalăm și folosim timp de câteva zile toate programele pe care vi le prezentăm ulterior pe site, tragem concluzia că aceasta rulează fără nici un probleme pe versiunile Windows actuale.

Spre diferență de GrooveJaar, GrooveDown, deși obține muzica din aceleași surse, nu este dependentă de platforma Java, ceea ce e de apreciat știut fiind faptul că respectiva platformă este, de foarte mult timp, ținta crackerilor care profită de vulnerabilitățile sale pentru a compromite sisteme din întreaga lume.

3. Music2PC, probabil cel mai bun program de descărcat muzică

Din punctul meu de vedere, cel mai bun program de descărcat muzică rămâne cel pe care l-am descoperit cu foarte puțin timp în urmă și anume music2pc, cel mai simplu program de descărcat muzică de pe Internet cu care ați avut sau veți avea de-a face vreodată!

Program de descărcat muzică - Music2pc

Pentru a înțelege de ce am o părere atât de bună despre el vă recomand să faceți click aici. Tot în același loc veți găsi mai multe detalii despre modul în care funcționează precum și un link pentru a-l descărca.

Descărcarea se efectuează din două surse principale, surse pe care le puteți selecta în funcție de preferințe sau rezultatele oferite la căutări, bifând caseta aferentă fiecăreia dintre acestea: search provider 1 și search provider 2.

Rapiditatea cu care acest program de descărcat melodii obține fișierele, se datorează în principal faptului că acesta nu se bazează pe protocoale P2P precum Ares, eMule, s.a.m.d., ci pe download direct. Pentru a localiza rapid melodiile dorite de utilizator, acesta le caută atât în serverele serviciului Grooveshark cât și în serverele altor câtorva zeci de site-uri / servicii muzicale similare.

Deși dispune și de o versiune convențională, adică una care trebuie instalată pentru a putea descărca muzică în calculator, acesta este disponibil și în variantă portabilă, putând fi utilizat fără a altera configurarea actuală a sistemului de operare.

4. Spotiflyer, un program gratuit cu care pot fi descărcate playlist-uri întregi de pe Spotify

SpotiFlyer este, de departe, cea mai bună aplicație pentru descărcat muzică de pe Spotify și SoundCloud. În plus, se remarcă prin interfața-i intuitivă și prietenoasă, concepută pentru a descărca și asculta biblioteca personală de melodii fără complicații și cerințe tehnice complexe, reușind astfel să asigure o experiență de ascultare a muzicii simplă și plăcută.

SpotiFlyer - program de descărcat muzică de pe Spotify.
SpotiFlyer – program de descărcat muzică de pe Spotify.

Pentru a descărca melodii dintr-un playlist existent pe Spotify, introduceți adresa respectivului playlist și apăsați butonul căutare. După identificarea melodiilor, aplicația va afișa în dreptul fiecăreia dintre acestea butonul de download. Apăsați butonul din dreptul melodiilor pe care doriți să le descărcați ori apăsați butonul Descarcă tot aflat în partea inferioară a listei.

Descărcarea melodiilor cu SpotiFlyer.
Descărcarea melodiilor cu SpotiFlyer.

După descărcare, butonul de download se transformă în bifă, iar fișierul MP3 a fost salvat în folderul configurat în panoul de configurare a aplicației. Dacă nu ați modificat respectivele setări, acesta se află în directorul utilizatorului, respectiv C:\Users\Utilizator\SpotiFlyer, dar puteți alege oricare altul apăsând pictograma rotiței dințate din interfața principală.

Ar mai fi de spus ca SpotiFlyer are nevoie de suita FFmpeg pentru a funcționa, o puteți instala după cum am explicat aici. Dacă FFmpeg nu a fost instalat, acesta va afișa următorul avertisment și nu va funcționa.

FFmpeg not found at PATH.
FFmpeg not found at PATH.

Îl puteți descărca de aici, unde îl veți găsi în versiuni compatibile cu Windows, Linux, macOS și Android.

Alte programe de descărcat muzică gratis

Revin cu o actualizare asupra articolului inițial deoarece observ că la nici trei ani de la publicarea sa se poate spune că ambele programe prezentate au fost abandonate de proprii dezvoltatori. Între timp s-au schimbat multe, iau eu mi-am găsit noi favorite.

zeek

z33k permite căutarea, descărcarea și redarea melodiilor MP3 disponibile în baza de date a DilanDau, unul dintre cele mai renumite servicii de streaming audio. Acesta îndeplinește și rolul de player pentru stații radio shoutcast, este ușor de utilizat și poate sincroniza automat muzica descărcată de pe internet în format MP3 în dispozitivele mobile sau serviciile de stocare cloud.

Pymaxe Music Downloader

Pymaxe Music Downloader este ușor de utilizat, cu el putem descărca muzică, video sau albume de pe site-uri de media-sharing. Ne permite să ascultăm melodiile înainte de a le descărca, oferă posibilitatea descărcării simultane a mai multor melodii, descărcarea în întregime a albumelor și conversia videoclipurilor în cele mai răspândite formate video sau audio (MP3, AAC, OGG, AVI, MPEG, MP4, PSP Video sau DVD).

Pymaxe Music Downloader este genul de program de descărcat muzică de la care nu trebuie să te aștepți la surprize, de niciunele. Rulează fără probleme, în rezultatele sale au prioritate videoclipurile, iar viteza de descărcare nu este nemaipomenită, însă permite, sau cel puțin permitea la momentul testării sale, descărcările de pe Trilulilu, eOK, Listen și MusicDumper, iar lista putând fi îmbogățită prin instalarea unor plugin-uri.

Eu îl recomand, de fiecare dată când am ocazia, mai ales datorită faptului că este un program open-source dezvoltat de un român. Poate fi descărcat de aici.

Tribler

Tribler este un program P2P descentralizat, care se bazează pe rețeaua BitTorrent. Acesta integrează un motor de căutare dotat cu un filtru care vă permite să alegeți în ce fel de doriți să fie afișate rezultatele, are aspect plăcut, este foarte intuitiv și ușor de folosit.

Tribler a fost creat de Universitatea de Tehnologie din Delft (Olanda) și este bazat pe protocolul peer-to-peer (P2P) în cadrul proiect european pentru a dezvolta un sistem de distribuție a materialelor TV prin Internet. Chiar dacă este bazat pe rețeaua bittorrent, acesta nu depinde de niciun server auxiliar pentru a afișa rezultatele, dispunând de un motor de căutare independent.

SoulSeek

Soulseek este un manager de partajare de fișiere în protocolul peer-to-peer (P2P), care oferă un număr mare de rezultate, funcție de chat, remarcabil pentru catalogul său bogat în muzică de specialitate greu de găsit pe rafturile magazinelor.

SoundFrost

SoundFrost este programul de descărcat muzică perfect pentru cei care doresc să și convertească melodiile descărcate, în oricare dintre cele 18 formate pe care le include. Programul include, de asemenea, funcție de vizualizare a videoclipului melodiei căutate, funcție de redare a acesteia înainte de descărcare, posibilitatea transferării acesteia în iTunes, partajarea acesteia pe Facebook,Twitter și Google+, precum și obținerea link-ului direct către fișierul MP3.

Dacă doriți să fiți la curent cu cele mai noi și mai bune programe de descărcat muzică vă recomand să stați cu ochii pe articolul dedicat acestui subiect, actualizat periodic, format din recomandările tuturor editorilor acestui site.

5 Comentarii

  1. Folosesc de ceva vreme grooveshark insa nu m-am gandit sa caut si un program de descarcat melodii de pe grooveshark.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.