Program cu care poți afla de cât timp are nevoie calculatorul tau pentru a porni – BootRacer

După ce ați apăsat butonul de pornire al calculatorului veți aștepta un anumit timp până când sistemul de operare se va încărca, oferindu-vă desktopul pentru a lucra. V-ați întrebat cât timp așteptați? În funcție de programele care pornesc odată cu sistemul de operare și de resursele calculatorului, acest timp poate fi mai lung sau mai scurt. BootRacer, un program gratuit, vă poate arăta timpul necesar sistemului de operare pentru o încărcare completă.

cat de rapid porneste calculatorul

BootRacer a fost conceput pentru a cronometra viteza de boot a sistemului de operare Windows. Funcția principală a BootRacer este controlul total asupra timpului de boot Windows.

După instalare, tot ce aveți de făcut este să dați click pe Boot Time Test, ceea ce va duce la repornirea sistemului. La revenirea în sistemul de operare, în colțul drept al desktopului veți observa un cronometru care vă arată timpul necesar până când sistemul de operare este gata de utilizare. În plus, alături de timpul de boot veți avea și o evaluare a vitezei de încărcare a sistemului.

timpul in care porneste calculatorul

Diagrama din partea de sus a ferestrei cu rezultate arată timpul necesar de boot împărțit pe diferite etape:

  • Pre-boot – nu este cronometrat
  • Windows Boot – arată timpul necesar încărcării driverelor, a serviciilor
  • Password Timeout – timpul predefinit introducerii parolei (dacă este cazul)
  • Desktop – arată timpul necesar intrării în desktop și al lansării programelor din startup

Opțiunile aplicației BootRacer nu necesită prezentare, fiind optime funcționării sale. BootRacer oferă chiar un istoric al performanțelor vitezei de boot, afișând toate detaliile acestora.

Ca încheiere, un minus al programului ar fi acela că în afară de afișarea timpului de boot, nu mai oferă și alte opțiuni, cum ar fi timpul necesar fiecărui program de a se încărca și implicit, opțiunea de a-l dezactiva sau întârzia, așa cum ofereau primele versiuni ale programului Soluto.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.