Program antivirus gratuit: Avira Free Antivirus

Unul dintre cele mai importante programe instalate în calculator este antivirusul. Una dintre preferințele utilizatorilor casnici este programul german antivirus Avira. Acesta este preferat multor altor soluții de securitate în primul rând calității protecției împotriva amenințărilor întâlnite pe Internet, cât și pretențiile scăzute în ceea ce privește consumul de resurse. Actualizarea regulată a bazei de date a definițiilor malware, precum și performanțele decente, fac din Avira Free Antivirus o alegere cât se poate de corectă.

La finalul procesului de instalare veți avea oferta de instalare a unui toolbar cu modificările de rigoare, rămâne la aprecierea fiecăruia dacă acceptă sau nu. La final, dacă îi permiteți, Avira va scana rapid partiția sistemului de operare, emițând raportul implicit.

Dezvoltatorii programului Avira oferă o interfață bine organizată care vă permite să-l configurați cu ușurință. Având toate opțiunile la vedere, în panoul stâng, programul antivirus poate fi configurat cu ușurință chiar și de cei mai puțin inițiați.

Dintre caracteristicile sale mai importante, amintesc detecția și analiza euristică a elementelor malware, adică poate detecta așa numiții viruși „0-day”, încă necunoscuți. Caracteristica oferă posibilitatea ajustării agresivității detecției. Menționez că dacă veți ajusta opțiunea la nivelul maxim, se poate să primiți alerte fals-pozitive.

Avira Free Antivirus va poate proteja copii în diverse situații pe rețele sociale ca Facebook, Twitter, Google+, etc. Trebuie doar să vă creați un cont Avira, sau să vă logați cu contul Facebook. În plus, programul antivirus poate asigura protecția terminalelor mobile ce rulează sistemul Android.

O caracteristică la fel de importantă este programarea scanării, opțiunea Scheduler. Aceasta oferă posibilitatea scanării diferitelor locații suspicioase, sau a întregului hard disk, la intervale de timp bine stabilite. Sarcinile care se pot crea sunt nelimitate, trebuie ținut cont ca intervalele orare să nu se suprapună.

În încheiere, Avira Free Antivirus este alegerea opțimă în păstrarea unui calculator curat, fără viruși, viermi, troieni, rootkit-uri, spyware și alte elemente malware.

Download Avira Free Antivirus

Securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.