Opera 11 – Cel mai rapid Internet browser pentru Windows 7 ?!?

Astăzi, fiindcă mă plictiseam și nu aveam nimic mai bun de făcut, am descărcat și instalat versiunea beta a Internet browser-ului Opera 11 pentru a-l descoase puțin în scopul descoperirii acelor noi caracteristici care, din spusele realizatorilor săi, ne vor demonstra că a fost și este cel mai rapid soft de navigare existent în momentul de față.

Opera 11

Tab Stacking„, feature a Opera 11 care ne permite să incorporam o filă (tab) într-o alta deschisă deja; pe înțelesul tuturor: să adunăm mai multe sit-uri Web deschise în diverse file în aceeași fereastră. Uite un exemplu:

Tab Stacking

Aș putea foarte bine să stau și să-ți povestesc până mâine, despre tot ce e nou în Opera 11 Beta dar cum știu că preferi o descriere mult mai dinamică, te invit să vizionezi video-ul oficial de prezentare:

Principalele noutăți, pe scurt:

 • Compatibilitate îmbunătățită pentru HTML5.
 • Funcția Tab Stacking (despre care v-am vorbit mai sus).
 • Adăugate noi funcții, pentru acțiunile realizate cu mouse-ul.
 • A fost redus timpul în care se instalează extensiile.
 • A fost îmbunătățita securitatea, în timpul navigării.
 • Actualizările se instalează automat (browser & extensii). Se instalează atât de rapid încât ai impresia că procesul nu a fost realizat.

Păreri personale:

Opera 11, dacă nu va pierde nici un feature de care această Beta dispune, va fi un Internet browser cu adevărat special din toate punctele de vedere (de la rapiditatea cu care sunt încărcate paginile Web vizitate, până la cu randarea video-urilor online). Sunt de părere că asa trebuia să arate Internet Explorer 9 pentru tam-tam-ul, care s-a făcut pe seama lansării sale… dar na, Microsoft e obișnuit să dea cu bâta în baltă fără să se stropească…

În fine; răspunsul meu pentru întrebarea formulată în titlu este: „Are toate şansele! Mai ales dacă Mozilla va continua să amâne lansarea celei de-a 4-a versiuni a Firefox”. Apropo, tu ce crezi ?

5 Comentarii

 1. Browserele incep sa aiba aceasi forma, culoare si utilitate. Firefox-ul seamana la desing cu Opera si Safari, IE9 rupe pe calcurile super perfomante (ciudata afirmatie a celor de la Microsoft), Google Chrome manca Rami direct proportional cu taburile deschise… Poate Maxtonu o sa faca si ei un browser cu skinuri de opera si safarii, ce mai totul este ca de vis.

  1. Pe IE9 de moment, sa-l lasam in treaba lui… Am un pc cu 6 GB RAM la 800 Mhz, un vPro la 3,2 Ghz si 1 GB Video de Nvidia Quadro… (conexiune 10 MB (up/down) fibra optica) asa, accelerare hardware activata; randament ?!? Putin diferit decat fara; cat despre agilitatea prezentata la navigare… prefer Chrome, Firefox, Opera sau oricare altul… Care naiba of fi calculatoarele alea „performante” si ce or avea ele atat de special incat doar Microsoft „simte diferenta” ?

 2. Eu cred ca in Opera e loc de mai mult.IE9 Arata si se misca ca un titan + o securitate extraordinara(dat fiind ca MSE se va integra in IE).Mozilla se misca greu,e foarte util , interfata e placuta dar pare ” ieftin” in general.

  1. La Firefox, cand am deschise mai mult de 7 tab-uri, mi-e frica sa fac refresh; in 80% din cazuri primesc un nemaipomenit „Ah, asta e jenant….”. E mai jenant sa vad acceeasi chestie la ultimele 5 versiuni; e si mai jenant sa vad ca se intampla si pe alte PC-uri… da na, asteptam 4-le, sa vedem ce si cum o fi ca de placut imi place tare mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.