Pornește Windows RP direct în interfața Desktop

Poate și unii dintre voi la fel ca și mine preferați când deschideți calculatorul pe sistemul de operare Windows 8 Release Preview, el să pornească în interfața Desktop și nu în cea Metro. Pentru mine un motiv să fac asta este că nu am un router, iar ca să mă conectez la internet după ce pornește Windows-ul trebuie să intru în interfața Desktop și apoi de jos din Taskbar să dau Connect. Dar să lăsăm motivele pentru care fac eu asta și să vedem exact cum facem.

Pentru a ne afișa direct Desktop-ul ar trebui să facem o sarcină programată din Task Scheduler, asta fiind metoda manuală sau metoda simplă e să descărcăm de aici Classic Starter, un mic progrămel portabil care fa face treaba în locul nostru.

După ce l-am descărcat îl extragem undeva și apoi îl rulăm cu drepturi de administrator (click dreapta Run as administrator).

runaplicationclass

Programul are un singur buton. Logon to Classic Desktop dacă l-am pornit pentru prima dată  și dacă calculatorul se deschide default în meniul Start. Sau Logon to Metro Desktop dacă deja este  activată pornirea desktop-ului clasic la pornire. Un singur click pe singurul buton al programului și apoi pe Exit este tot ce trebuie să facem. Foarte simplu…nu?!

Ar mai fi de menționat că: „La pornirea Windows-ului trecerea de la meniul start la Desktop nu se face chiar instant, sarcina durând aproape o secundă(cei drept aproape insesizabil) și că ne deschide Windows Explorer pe care îl putem închide”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.