Cum dezactivăm item-urile nefolositoare din meniul contextual

După multe programe instalate observăm că meniul contextual a devenit mai lent și avem în el unele opțiuni noi de care nu ne folosim. Pentru a le dezactiva pe cele nedorite există mai multe metode, o metodă ar fi cea din registry recomandată pentru utilizatorii mai avansați și cealaltă ar fi să folosim 2 progrămele portabile de la NirSoft. Dar mai întâi de toate să vedem mai exact ce sunt aceste item-uri care se mai numesc și extensii Shell.

Extensiile Shell fac parte dintr-un proces care extinde abilitățile sistemul de operare Windows. Cele mai multe sunt instalate automat de sistemul de operare, dar există și multe aplicații care pot instala componente adiționale extensiilor Shell. Un bun exemplu ar fi atunci când instalam WinRAR și dăm click dreapta pe un fișier/folder sau arhivă ne apare un meniu cu diferite opțiuni, ei bine acel meniu a fost creat adăugând o extensie Shell sistemului de operare.

Acum că știm cât de cât ce sunt „chestiile” care apar la click dreapta, să cunoaștem cele 2 utilitare și să vedem cu ce ne poate ajuta fiecare.

ShellExViewer ne afișează detalii despre extensiile instalate pe computer și ne permite cu ușurință dezactivarea/activarea acestora. Obs. “Pentru a avea efect modificările făcute cu acest utilitar trebuie să restartăm Windows Explorer.”

shellx

ShellMenuViewer face aceiași sarcină ca și „fratele” său, doar că acesta se ocupă de elementele statice ale meniului contextual, care au apărut  atunci când am dat click dreapta pe un fișier sau un  folder.

shellm

Pentru a înțelege mai bine cum ne facem „treaba” cu aceste utilitare putem sa ne uităm la scurtul clip video de mai jos:

http://youtu.be/iBM4Tl4s9eo

Descarcă ShellExViewer
Descarcă ShellMenuViewer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.