Program pentru accelerarea pornirii computerului

Timpul pornirii unui computer este direct proporțional cu numărul aplicațiilor adăugate în startup. Asta înseamnă că timpul pornirii va fi mai lung dacă aveți multe aplicații care se deschid automat la pornire. De cele mai multe ori, sistemul se blochează și nu mai răspunde din cauza aplicațiilor care se deschid automat. O modalitate de a porni sistemul mai rapid este întârzierea deschiderii aplicațiilor. Acest lucru îl puteți face cu ajutorul programului Startup Master.

startmaster1

După ce instalați și rulați programul, veți vedea o listă cu toate programele care se deschid automat odată cu pornirea sistemului. Aici veți găsi detalii despre fiecare aplicație în parte, cum ar fi: locația instalării, categoria, statusul, tipul și gradul de încredere acordat.

Pentru a accelera pornirea calculatorului puteți șterge sau întârzia anumite aplicații. Din lista afișată alegeți programele care vi se par cel mai puțin importante și dați click ori pe Delete (dacă doriți să ștergeți) ori pe Delay (dacă doriți să amânați lansarea aplicației). O altă funcție pe care o puteți accesa este Disable, cu care puteți dezactiva pornirea unui program. Prin această acțiune programul nu va fi scos din lista definitiv și îl puteți reporni oricând. Dacă alegeți opțiunea Delay puteți intra în meniul Settings pentru a configura timpul amânării deschiderii programului respectiv.

startmaster2

Startup Master este un program folositor pentru cei care au probleme la deschiderea computerului. Programul funcționează pe Windows XP, Vista sau 7.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.