Program pentru atribuirea de taste rapide în Windows: WinHotKey

Combinațiile rapide de taste oferite de sistemul de operare Windows sunt o adevărată mană cerească, ușurându-ne considerabil multiplele sarcini din rutina zilnică la calculator. În afara celor implicite ale sistemului, avem posibilitatea de a atribui altele personalizate pentru efectuarea unor sarcini personale, cum ar fi lansarea unui program fără a folosi mouse-ul. Probabil, cei mai putin experimentați nu prea au cunoștință de acest lucru, dar WinHotKey le poate oferi un ajutor.

1-WinHotKey-wizard

WinHotKey este un program gratuit, simplu de folosit, oferind încă de la început utilizatorului, câteva informații ajutătoare pentru o înțelegere cât mai bună, prin intermediul unui scurt asistent.

Programul este ideal dacă preferați să lucrați cu tastatura în locul mouse-ului, dar mai ales, în cazul în care mouse-ul se defectează. În afara acestor considerente, utilizatorul începător are posibilitatea de a învăța combinațiile de taste implicite ale sistemului Windows, combinații ce sunt afișate în interfața programului.

2-WinHotKey-interfata-principala

Bineînțeles, combinațiilor implicite de taste rapide, aveti posibilitatea de a adăuga altele noi, personalizate în funcție de sarcinile ce trebuiesc executate. Opțiunea New Hotkey din tab-ul Edit vă oferă această posibilitate, respectiv lansarea unui program, fișier, folder sau controlul ferestrei curente. Opțiunile avansate pot completa parametri de executare a sarcinii alese.

3-WinHotKey-adaugare-cheie

În plus, WinHotKey vă permite editarea și chiar ștergerea combinațiilor create, cele atribuite sistemului de operare neoferind aceste posibilități. Dacă programul vă satisface necesitățile, îl puteți rula odată cu sistemul de operare, opțiune valabilă alături de cea a eliminării din interfata sa a combinațiilor presetate atribuite Windows.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.