Program cu care poți naviga anonim pe Internet: Ghost Surfer

Păstrarea anonimității navigării pe Internet reprezintă o necesitate în unele cazuri, mascând informațiile confidențiale pe care le expunem atunci când vizităm diverse site-uri. În trecut, am prezentat programe de ascuns adresa IP, anume UltraSurf, sau extensii ce se pot instala în browser, exemplu anonymoX. Acest lucru se poate face în nenumărate feluri, mulțumită sumedeniei de aplicații oferite de piața virtuală. În afara de aceste aplicații, un mod simplu și destul de sigur, este utilizarea unui browser anume dedicat acestui scop. Unul dintre acestea ar fi Ghost Surfer, simplu de configurat și utilizat.

1-Ghost Surfer-interfata-browser

Micul browser vă pune la dispoziție o listă cu servere proxy, având drept scop protecția intimității utilizatorului, ascunzând activitatea sa pe Internet. Fiind special dedicat acestui scop, nu vă așteptați să găsiți aceleași opțiuni ca la un browser obișnuit.

Opțiunile oferite de interfața grafică sunt suficiente pentru a naviga pe diverse pagini web, la care în mod normal nu am avea acces (Pandora, Hulu, Netflix, etc). Practic, navigarea pe Internet se face prin intermediul unui server proxy, deci cu altă adresă IP, altă identitate. Aveți posibilitatea de a verifica adresa IP externă reală, plus câteva informații sumare cu privire la sistemul de operare, ISP, etc, cu butonul IP Check.

2-Ghost Surfer-verificare-IP

Acționarea butonului Connect va deschide o listă cu serverele proxy valabile, inclusiv porturile de ascultare, dar puteți să vă conectați și la serverele preferate. Adresa și portul serverului le veți completa în căsuțele respective, sau le puteți copia cu Ctrl+C, apoi Ctrl+V în câmpurile respective, browser-ul neoferind meniul contextual.

3-Ghost Surfer-lista-servere-proxy

Conectarea la Internet printr-un proxy, ca de altfel la orice formă de navigare incognito, va reduce viteza de navigare, însă această mascare a identității fiind de regulă de scurtă durată, nu cred că vă va afecta prea mult. „Scopul scuză mijloacele!” O nouă verificare a adresei IP vă va afișa noua identitate.

4-Ghost Surfer-adresaIP-falsa

La încheierea sesiunii de navigare cu Ghost Surfer, este recomandat a deconecta serverul proxy, Disconnect, apoi să închideți brower-ul, pentru a evita diversele erori ce pot apărea la o nouă conectare, sau a nu influența stabilitatea browser-ului.

Actualizare în 14.07.2017 – Programul a fost eliminat de pe site-ul dezvoltatorului.

4 Comentarii

  1. Se poate si atunci cand ai net printro adresa de proxy? Sau poate programe sau siteuri de navigare anonima sunt blocate de administratorul retelei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.