Program de aflat adresa IP a calculatorului altei persoane

Aflarea unei adrese IP este o problemă destul de avansată, adresată mai mult cunoscătorilor. La fel și monitorizare conexiunilor realizate de programele ce rulează în calculator. NetLimiter este un astfel de program avansat, cu ajutorul căruia se poate afla IP-ul unui corespondent de pe un client IM și nu numai.

La instalarea sa, NetLimiter va necesita instalarea unui driver pentru a putea funcționa. Interfața programului va afișa o listă cu programele care au realizat o conexiune la rețeaua Internet, identificând locațiile conexiunilor și IP-urile respective. La selectarea unui IP în lista respectivă, veți avea informațiile referitoare în panoul drept. Informațiile conțin protocolul folosit, starea conexiunii, precum și portul prin care se face conexiunea.

program de aflat adresa IP

Tot în panoul respectiv, NetLimiter oferă câteva posibilități de monitorizare a conexiunii, de creare de reguli și filtre, ping, whois, traceroute, ba chiar închiderea conexiunii. De asemenea, NetLimiter poate fi utilizat pentru limitarea vitezei de transfer a datelor pentru aplicații, conexiuni, sau grupuri de aplicații.

Prin caracteristicile oferite, NetLimiter se comportă ca un firewall, bineînțeles, mult mai selectiv, destinat utilizatorului avansat. În acest fel se poate permite sau nu, unui program să acceseze o rețea, sau o anumită zonă (unde este cazul). Tot legat de această caracteristică, NetLimiter va controla traficul separat, împărțit pe trei zone: calculatorul local, rețeaua locală și Internet.

NetLimiter Zone Editor

În cazul unui calculator multi-utilizator, NetLimiter oferă posibilitatea editării permisiunilor pentru fiecare utilizator în parte. Opțiunile programului nu necesită atenție deosebită, cele implicite fiind optime pentru funcționarea programului.

NetLimiter este un program comercial, însă  poate fi utilizat gratuit, fără restricții, timp de 28 de zile. Versiunea gratuită, NetLimiter 2 este mai săracă în opțiuni și prin urmare, are o funcționalitate mult mai redusă.

Download NetLimiter

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.