Program de analizat Hard Disk-ul

Haideti sa incepem saptamana cu EASIS Drive Check, un program de analizat hard disk-ul, compatibil cu toate sistemele de operare Windows, gratuit si foarte simplu de utilizat.

1-program_analizat_hard_disk_ulHard Disk-ul, datorita faptului ca are piese in continua miscare (logic, nu vorbim de SSD-uri), sunt mai predispuse riscurilor decat celelalte componente ale calculatorului si din acest motiv va recomand sa le analizati periodic, pentru a evita sa fiti luati prin surprindere de aparitia unei /unor defectiuni care sa va impiedice accesul la datele din calculator.

Stiu ca v-am mai vorbit pe aceasta tema, insa revin la ea deoarece EASIS Drive Check m-a surprins prin cantitatea si calitatea informatiilor afisate dupa analiza Hard Disk-ului.

Pentru a folosi EASIS Drive Check faceti click-dreapta pe iconita sa si alegeti Run as administrator; asteptati ca programul sa afiseze cele doua butoane cu ajutorul carora putem realiza fie un S.M.A.R.T. Test, fie un Sector Test. Care-i diferenta dintre cele doua ?!?

S.M.A.R.T. Test

Un S.M.A.R.T. Test va afisa rapid informatii importante despre ¨sanatatea¨ Hard Disk-ului analizat. Aici vom gasi detalii despre rata de erori la citire, timpul necesar pornirii hard disk-ului, temperatura, s.a.m.d.

Sector Test

Al doilea test va analiza fiecare sector a Hard Disk-ului (dintr-un total de cateva milioane) pentru a identifica posibilele erori si in consecinta necesita mult mai mult timp pentru a fi realizat (poate varia in functie de capacitatea si vechimea HDD-ului).

Ce facem cu datele obtinute

In principiu, nu putem face nimic cu ele deoarece sunt informatii in functie de care vom sti daca este momentul sa ne facem griji pentru datele noastre. Pe langa asta, in cazul in care observam ca Hard Disk-ul are probleme (sectoare defectuoase, etc), putem incerca recuperarea lui cu ajutorul unui soft de reparare (ex: HDD Regenerator).

Link | Download EASIS Drive Check

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.