Program de organizat melodiile / muzica in functie de artist, gen, an, album, etc., pe foldere

Va vorbesc despre acest program de organizat melodiile / muzica in functie de artist, gen, an, album, etc., pe foldere, datorita unui mesaj primit la adresa e-mail de contact de la Richard, un cititor al blogului; iata continutul e-mail-ului primit:

Buna ziua, as dori si eu un articol, program, despre cum putem organiza melodiile mai usor dupa: artist, an, genul melodiei, etc. Multumesc.

Si cum i-am promis ca voi face tot posibilul ca articolul de astazi sa trateze acest subiect, iata-ma aici, prezentandu-va Id3ToFolder:

1-program_de_organizat_muzica_artist_cantaret_folderId3ToFolder  este cel mai bun program gratuit de organizat melodii pe care l-am gasit dupa intense cautari, in functie de actiunile pe care o astfel de aplicatie trebuie sa le realizeze.

Id3ToFolder se bazeaza pe etichetele ID3v1/ID3v2 incorporate in majoritatea fisierelor audio (ex: MP3, Ogg, WMA), pentru a organiza biblioteca muzicala personala in functie de preferintele setate in Preferences » Folders » Produce folder for…

In momentul in care printre melodiile adaugate in Sourcefiles prin Add files… (adaugare individuala) sau Add directory… (adaugarea tuturor melodiilor dintr-un folder / director), este regasita o melodie care nu dispune de nicio eticheta, programul ii va crea un folder propriu bazandu-se pe unica informatie existenta: numele.

Dupa adaugarea tuturor melodiilor a caror sortare dorim sa o realizam si indicarea folderului in care vor fi salvate melodiile dupa ce au fost organizate, un simplu click pe Start to work este suficient pentru a pune aplicatia la treaba. Rezultatul ?!? Va fi ceva asemanator celui obtinut de mine:

2-muzica_organizata_foldereDupa cum puteti observa in imaginea de mai sus, toate melodiile mele au fost sortate in functie de artist. Fiecare folder contine un subfolder cu melodiile organizate in functie de an / album. Simplu si practic, nu ?

Cam asta ar fi tot…  Id3ToFolder este gratuit, compatibil cu toate sistemele de operare Windows actuale si nu este un mare consumator de resurse. Merita precizat ca timpul in care aplicatia termina de organizat melodiile, poate varia in functie de cantitatea fisierelor, resursele sistemului si locatia folderului final (de ex, daca dorim ca melodiile organizate sa fie salvate pe un HDD extern, procesul va dura mai mult decat daca vom opta pentru utilizarea HDD-ului intern al calculatorului).

Link | Download Id3ToFolder

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.