Program de tăiat melodii

Power Sound Editor este un program de tăiat melodii compatibil cu cele mai utilizate versiuni ale sistemului de operare Windows, începând Windows XP și terminând cu Windows 10, ce poate fi utilizat nu doar la fragmentarea unei melodii sau a unei înregistrări audio, ci și pentru efectuarea altor operații, cum ar fi aplicarea de filtre și efecte de îmbunătățire, înregistrarea propriei voci (pentru podcasting, de exemplu), a unui card de sunet, șamd.

program de taiat melodii - Power Sound Editor

Avantajul principal față de majoritatea celorlalte editoare audio îl reprezintă compatibilitatea cu o serie largă de formate audio, printre care MP3, MP2 (MPEG), WAV, WMA, Ogg Vorbis, Dialogic VOX și Audio Tracks.

Tăierea melodiilor folosind Power Sound Editor

Pentru că alte prezentări sunt de prisos, haideți să trecem direct la operația care ne interesează să o efectuăm cu el și anume, tăierea melodiilor, de altfel deosebit de simplă.

În scopul extragerii unui fragment dintr-o melodie, înregistrare sau orice alt fișier audio, acestea vor trebui încărcate în program înainte de toate.

Pentru asta, dați click pe butonul Open, explorați hard disk-ul calculatorului și selectați melodia din care doriți să tăiați un fragment.

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Open

După încărcarea melodiei în editor, selectați porțiunea dorită, dați click pe Copy pentru a o copia în clipboard, apăsați butonul New File, apoi apăsați Paste pentru a o lipi într-un nou fișier. Pentru a ne asigura că toată lumea a înțeles ce are de făcut, am creat și vă punem la dispoziție o animație în care puteți urmări întreaga procedură:

program de taiat melodii - Power Sound Editor Free

Dacă nu doriți ca la redare fișierul rezultat să înceapă sau să se termine brusc, puteți utiliza instrumentele Fade In și Fade Out pentru a-l face să câștige intensitate la început și să piară la încheiere, așa cum am explicat la următorul punct.

Atenuarea volumului la începutul și finalul fragmentului

Pentru a nu speria auditoriul, de preferat ar fi ca înainte de salvarea fragmentului rezultat de pe urma tăierii melodiei să atenuați volumul inițial și cel final. Pentru asta, selectați 2-3 secunde de la începutul fragmentului și apăsați butonul Fade In din meniul Effect.

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Fade In

Procedați la fel și cu ultimele 2-3 secunde de la finalul fragmentului, dar de această dată faceți uz de efectul Fade Out, reprezentată sub forma unui buton având același nume:

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Fade Out

După aplicarea efectelor, salvați fragmentul dând click pe opțiunea Save File As din meniul Save, aflat în tab-ul File al programului Power Sound Editor:

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Save File As

Deoarece versiunea gratuită a programului nu permite salvarea în alt forma decât WAV, după tastarea numelui cu care doriți să fie salvat fragmentul, dați click pe Save.

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Save

Deși fișierele audio wav pot fi redate de către toate dispozitivele și programele de ascultat muzică actuale, în cazul în care îl vreți neapărat în MP3, îl puteți converti în acest format prin intermediu programul gratuit Any Audio Converter.

Sfaturi utile la utilizarea programului Power Sound Editor

Pentru a vă fi mai ușor să identificați și alegeți punctul inițial și cel final al fragmentului pe care doriți să-l tăiați dintr-o melodie sau înregistrare, după încărcarea fișierului audio în editor, ajutați-vă cu lupele, instrumentele de Zoom In și Zoom Out orizontale și verticale, aflate în colțul drept inferior al interfeței programului.

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Zoom Vertical

Pentru o editare mai rapidă, programul Power Sound Editor admite utilizarea scurtăturilor de tastatură, Ctrl+C pentru copiere, Ctrl+V pentru lipire, etc. Faceți uz de acestea dacă nu vreți să pierdeți timpul dând click-uri în stânga și-n dreapta.

Pentru o calitate mai bună a sunetului, la salvarea fișierului obținut în urma tăierii melodiei alegeți un bitrate cât mai mare, cel puțin de 44,100:

program de taiat melodii - Power Sound Editor - Sample Rate

Nu uitați că Power Sound Editor nu este un simplu program de tăiat melodii, ci un editor audio foarte complet! Ar fi păcat să nu profitați de filtrele și efectele pe care acesta vi le pune la dispoziție pentru a îmbunătăți calitatea audio a înregistrărilor dumneavoastră, elimina ecouri, zgomote sau distorsiuni!

În încheiere, vă recomandăm să descărcați programul de aici, nu de pe site-ul oficial, unde a fost înlocuit cu un alt program. La accesarea paginii de download, dați click pe link-ul mirror și alegeți pentru descărcare serverul soft32.com. Acestea fiind spuse, nu uitați că vă așteptăm să reveniți pe site ori de câte ori aveți nevoie de programe pentru calculator!

17 Comentarii

    1. da este un program foarte bun numai ca am nevoie sa fac un colaj de melodii si nu stiu cum:D spuneti-mi si mie pls:x

  1. doamne chiar sunt pe bune aceste comentari?am ras de am cazut de pe scaun,cum se poate asa ceva?chiar sa nu poti sa descarci programul respectiv?apesi simplu pe „AICI” si ala a descarcat programul dar……………unde este programul?ne jucam pitulusu cu programele, :))frate mai disperat,am crezut k ajung la spital de atata ras =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.