Program de convertit melodii (fișiere audio MP3, OGG, WAV, AAC, WMA, FLAC, etc.)

Dacă sunteți în căutarea unui program de convertit melodii (fișiere audio MP3, M4A OGG, WAV, AAC, AMR, WMA, Flac, AC3, etc.), ați ajuns unde trebuie, iar asta deoarece în rândurile de mai jos vă prezint două dintre cele mai bune softuri de acest gen ale momentului.

Any Audio Converter

Primul dintre acestea, Any Audio Converter, nu se limitează doar la conversia fișierelor audio dintr-un format în altul, ci poate extrage și converti în formate audio inclusiv pista audio a fișierelor video AVI, MOV, MP4, MKV, DivX și MPEG4, printre altele.

program de convertit melodii - muzica (fisiere audio in general)

Deși prezența butonului Upgrade în colțul drept-inferior al interfeței sale grafice vă poate da de înțeles că pe lângă versiunea gratuită, cea prezentată, mai există și altele „premium” care dispun de mai multe caracteristici, nici vorbă de așa ceva. Nu există o versiune comercială a Any Audio Converter, butonul face trimitere la alte aplicații din portofoliul dezvoltatorului său.

După adăugarea în program a melodiilor a căror format doriți să îl schimbați, alegeți formatul dorit, selectați la „Dosarul de ieșire” locația în care doriți să fie generate fișierele noi, apoi apăsați butonul Convert și așteptați ca Any Audio Converter să se ocupe de restul.

dosarul iesire melodii convertite

Indiferent de formatul lor original, fișierele audio selectate vor putea fi convertite în MP3, WAV, WMA, Flac, AC3, AAC, M4A, OGG, AMR, AU, AIF, AIFF, AIFC, ADTS, ALAW, AMR, APC, APE, CAF, DTS, GSD, GSM, MKA, MLP, MMF, MP1, MP2, MPEG3, MPC, MP+, M2A, NUT, OMA, QCP, RA sau RR.

Dacă faceți conversia doar pentru a putea reda respectivele fișiere în playerul unui dispozitiv anume, selectați oricare dintre formatele aflate în lista afișată la apăsarea logoului brandului care a creat respectivul dispozitiv. Veți putea alege între dispozitive Apple sau dispozitive cu sistem de operare Android, dispozitive PlayStation, Huawei, LG, Microsoft, etc.

formate audio compatibile dispozitiv

De plăcut, la Any Audio Converter îmi plac multe. În primul rând îmi place că deși e gratuit, nu este bombardat cu anunțuri, cum am văzut că a început să se poarte la marea majoritatea a programelor din aceeași categorie, dar îmi place și că nu exagerează cu compresia.

În ceea ce mă privește, eu îl folosesc, după cum poate fi observat și în primul screenshot, la conversia fișierelor audio Flac (format audio fără compresie pe care eu personal îl prefer atât pe desktop cât și pe smartphone) în MP3 (singurul format compatibil cu sistemul audio al mașinii personale), fiind în opinia mea cel mai indicat pentru această operație specifică.

Fiind gratuit, nu vă costă nimic să-l încercați, iar dacă doriți să o faceți îl puteți descărca de aici. Nici din punct de vedere al compatibilității nu aveți motive de îngrijorare, AAC putând fi instalat și utilizat în orice versiune Windows, atât cele de 32 cât și cele de 64 de biți.

LameXP

LameXP este în opinia mea programul ideal pentru a converti în MP3 fișierele audio AAC și AC-3, conversii pe care le realizează fără pierderi evidente de calitate. De la interfață la felul în care a fost structurat și la terminologia adoptată pentru a-i descrie operațiile și butoanele grafice, totul ne dă de înțeles un singur lucru, acela că publicul căruia îi este adresat nu face parte din aceeași categorie cu cel vizat de primul program prezentat.

LameXP - program de convertit melodii

Dincolo de simpla selectare a unui format final, LameXP permite generarea propriilor meta-date, selectarea encoderului ce va fi utilizat, stabilirea bitrate-ului și a tonalității, etc.

conversie melodii cu lamexp

Așadar, LameXP nu este un program convențional de conversie, ci unul de utilizat exclusiv în scopul efectuării unor „conversii de finețe”. Cu alte cuvinte, dacă tot ce vă doriți este să puteți transforma un fișier care nu poate fi redat cu playerul audio preferat în unul compatibil cu acesta, cel mai indicat ar fi să optați pentru utilizarea Any Audio Converter.

Pe toți ceilalți vă invit să-l descărcați și instalați și vă garantez că nu veți regreta că ați făcut-o! Îl găsiți aici. Apropo, este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows și poate fi utilizat atât în platforme de 32, cât și de 64 de biți.

Un comentariu

  1. Fara muzica nu pot 1 zi si sint foarte pretentios la calitate tocmai de aceea cu mult timp in urma am sapat pe Net, in bloguri, sa caut ce zice lumea despre encodere, algoritmi, formate, etc. Am ajuns la concluzia ca cel mai bun pentru formatul MP3 (doar cel mai folosit este) si nu numai, doar stie tot, este programul LAME XP. Am incercat cu nemiluita programe, aveam mai multe convertoare in PC decât nevasta-mea pantofi. E doar parerea mea, fiecare alege cei place….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.