Program gratuit de tăiat și editat melodii | Download Wave Editor

Wave Editor este un editor audio gratuit, cu care putem tăia, modifica sau mixa melodii în format MP3, WAV (PCM, ADPCM, GSM61, A-LAW, U-LAW, DSP) și WMA. Folosindu-l vom putea aplica, de asemenea, efecte care dau senzația de apropiere sau îndepărtare de lângă microfon, vom putea adăuga ecouri, îngroșa ori subția voci, extrage fragmente din melodii pentru a le utiliza ca ton de apel pe smartphone și face multe alte operații interesante.

Wave Editor - program gratuit taiat editat melodii

Interfața intuitivă asigură familiarizarea cu ușurință cu puținele opțiuni pe care programul ni le pune la dispoziție. Chiar dacă oferă instrucțiuni de utilizare, pe care, apropo, le găsim în meniul Help, datorită felului în care a fost concepută interfață, puțini dintre noi vom avea nevoie de ajutor pentru a înțelege ce face fiecare dintre instrumentele existente.

Despre posibilitățile de configurare a Wave Editor nu sun prea multe de spus. Programului îi pot fi indicate locul în care dorim să stocheze fișierele temporare, folderul în care vor fi salvate în mod implicit fișierele audio rezultate de pe urma procesării melodiilor și, de asemenea, vom putea personaliza culorile panoului de lucru.

Cum se taie o melodie folosind Wave Editor

În primul rând, faceți o copie a melodiei din care doriți să tăiați fragmente. Pentru asta, copiați-o din folderul în care se află, pe spațiul de lucru sau în orice alt folder.

După efectuarea copiei, o puteți încărca în Wave Editor dând click pe opțiunea Open din meniul File și selectând-o, exact așa cum procedați atunci când trimiteți un fișier prin email.

deschide melodie pentru taiat in Wave Editor

După încărcarea melodiei în editor, pentru a identifica momentul în care începe fragmentul de care aveți nevoie, redați melodia dând click pe butonul Play.

Play pentru preview Wave Editor

În partea superioară a panoului de editare aveți o ramă gradată. Cifrele de pe aceasta reprezintă minutul și secunda în care sunetele reprezentate grafic mai jos, sunt redate de playerul audio. Dați click acolo unde începe porțiunea pe care doriți să o păstrați, selectați tot ce se află înaintea acesteia, apoi apăsați butonul Cut (taie):

Taiere fragment din melodie

Pentru a vă fi mai ușor să determinați și selectați punctul de început și sfârșit al fragmentului, puteți apela la instrumentele de mărire și micșorare.

Zoom In și Zoom Out în Wave Editor

Selecțiile mari pot fi efectuate mai ușor dacă rotiți, înainte sau înapoi, rotița mausului.

Salvare fragment pastrat după decuparea cu Wave Editor

După ce ați selectat și eliminat și porțiunea de după fragmentul pe care intenționați să păstrați, puteți salva bucata rămasă apăsând butonu Save.

Început și sfârșit pe placul auzului…

Dacă veți folosi ca ton de apel fișierul audio rezultat, probabil doriți ca acesta să nu înceapă și să se termine brusc. Pentru asta, înainte de a exporta porțiunea dorită, selectați câteva secunde de la începutul și finalul fragmentului și aplicați-le, pe rând, efectele Fade In și Fade Out, operație pe care o puteți urmări în animația de mai jos.

Fade In și Fade Out

După cum v-am spus la începutul articolului și v-am și demonstrat în conținutul acestuia, Wave Editor este unul dintre cele mai simple programe de tăiat melodii și extras fragmente din acestea. Îl puteți descărca gratuit de aici, și-l puteți instala și utiliza în orice PC cu Windows 7 sau o versiune mai nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.