Speed It Up Free – Pentru un calculator de trei ori mai rapid

Speed It Up Free este un program gratuit despre care propriul său creator spune că e capabil să îmbunătățească performanța sistemului nostru cu până 300%. Acum, sincer să fiu, nu știu în ce măsură este adevărată această afirmație… probabil este valabilă pentru acele cazuri particulare în care, sistemul nu este optimizat și curățat de nici un fel de aplicatie de mentenanță. Și nu, să nu mă înțelegeți greșit ! Speed It Up Free chiar poate face minuni -în anumite cazuri- în ceea ce privește micșorarea timpului de care calculatorul are nevoie pentru a răspunde la comenzile primite.

Cum pot face calculatorul mai rapid

Procesele de optimizare la care acesta supune sistemul de operare Windows, sunt axate în general pe principalii factori ce influențează / determină performanța globală a acestuia: memoria RAM și  Hard Disk-ul.

Ce anume face Speed It Up Free pentru obține de la acestea maximul randament pe care ni-l pot oferi ?!? E foarte simplu ! În primul rând golește memoria RAM: de fișierele încărcate , de programe care într-un moment dat —pe durata aceleiași sesiuni— au fost utilizate, șterge de pe Hard Disk temporarele cu care ne-am pricopsit, de exemplu, în urma vizionării unui film în mod online s.a.m.d.

Dacă mi-ai cere să-ți spun ce nu-mi place la Speed It Up Free aș fi sincer când ți-aș spune că:

 • mă enervează la culme faptul că în timpul instalării ți se propune să descarci alte aplicații
 • la fel de enervant este să observi cum deși ai descărcat aplicația de pe website-ul său oficial, după instalare „descoperi” că există actualizări și clar, e mai bine să le instalezi.
 • după cum poți observa și din imaginea ce însoțește articolul compatibilitatea utilitarului cu Aero este… pardon, reformulez: „nu există„.
 • să nu te sperii dacă din când în când „aplicația nu răspunde„….

De prin Softpedia mai aflu și că Speed It Up Free optimizează conexiunea la Internet însă eu n-am experimentat nicio îmbunătățire nici n-am „descoperit” ceva care să mă convingă că acest utilitar este capabil de așa ceva.

Bun, știu că te-am zăpăcit de cap și că ai început să crezi că Speed It Up Free este un utilitar pe care mai bine nu-l instalezi. Oups, m-ai înțeles greșit ! Chiar se merită să-l instalezi dacă nu dispui de un program bun de optimizare (ex: TuneUP Utilities).

Ce-mi place la Speed It Up Free:

Îmi place nespus de mult faptul că optimizează sistemul periodic, în mod automat, atunci când acesta nu este folosit. Pe lângă asta, în momentele în care observi că sistemul se mișcă suficient de încet pentru a te scoate din fire, un simplu click pe „SpeedUp Computer Now” îți va confirma că n-ai luat o decizie eronată atunci când ai optat în favoarea instalării lui.

Download Speed It Up Free

7 Comentarii

 1. Tocmai ce mi-am instalat si eu programul si sunt extrem de multumit, poate ca nu-ti face pc-ul mai rapid de 3 ori dar e o diferenta vizibila si pot spune ca mi-au trecut prin mana mai multe programe de acest gen. app, vreau sa te felicit pt acest blog si sper sa o tii tot asa, faci o treaba foarte buna!

  1. Nu cred eu ca munca mea pe acest blog merita felicitata insa merci! Cat despre ritmn, stai linistit, fac si voi continua sa fac tot ce pot pentru a veni zilnic cu articole noi, interesante. Asta chiar si in conditiile in care din cele cateva mii de persoane ce intra zilnic pe blog doar 2, 3 se ostenesc la lase cate un commentariu. Asta o zic asa, pentru a scoate in evidenta faptul ca e destul de ciudat sa scrii pentru persoane care nu critica, nci lauda :) Daca nu stii ce nu le place, n-ai sa stii niciodata ce le place.

 2. Programu-i super,la mine rizone memory booster mi-a aratat clar cum mi-a eliberat RAM-ul.
  Pedepseste-ne si tine-o tot asa cu programele!
  Nu mai gasesc pagina cu „repararea Windows cu CD”   Era un truc fain cu RUN etc,nu mai stiu!

  1. Sincer, chiar nu stiu cum ai ajuns la concluzia asta… M-am speriat crezand ca ai dreptate asa ca l-am supus unei analize pe VirusTotal si uite rezultatele: http://goo.gl/tvQDe
   Niciun antivirus nu l-a detectat ca fiind purtator de amenintari. Apropo, daca nu-i pui cratima la „nul” inseamna altceva. Intreaba-ti invatatoare, o sa-ti confirme. Se scrie „nu-l”. Si inca ceva, iti recomand sa-ti schimbi antivirusul inainte sa-ti stergi pana si driverele crezand ca-s virusate. Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.